Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:958292
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 39 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  UZŅEMOŠĀ TŪRISMA TEORĒTISKIE ASPEKTI    5
1.1.  Uzņemošā tūrisma jēdziens    5
1.2.  Uzņemošā tūrisma pakalpojums    6
1.3.  Uzņemošā tūrisma veidi    7
1.4.  Uzņemošo tūrismu ietekmējošie faktori    8
2.  LATVIJAS UZŅEMOŠĀ TŪRISMA PIEDĀVĀJUMS    9
2.1.  Tūrisma aģentūru piedāvājums    9
2.2.  Reģionālais tūrisma apskates vietu piedāvājums    12
3.  DĀŽĀDU FAKTORU IETEKME UZ LATVIJAS UZŅEMOŠO TŪRISMU    19
3.1.  Dabas faktora ietekme uz uzņemošo tūrismu    19
3.2.  Cilvēku radīto resursu loma uzņemošā tūrisma attīstībā    23
3.3.  Tēla faktora ietekme uz uzņemošo tūrismu    26
3.4.  Valstiskā faktora ietekme uz uzņemošo tūrismu    29
  Nobeigums    31
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    33
  Pielikums    34
Darba fragmentsAizvērt

Kā zināms katras valsts bagātība ir atkarīga no tā, kādi resursi ir pieejami un kā šī valsts spēj tos izmantot. Latvija ir bagāta ar dabas resursiem un ekoloģiski tīru vidi, tādēļ tūrisma nozares attīstība varētu būt diezgan svarīga Latvijas kopējā ekonomiskajā attīstībā. Bet pašlaik ieņēmumi no tūrisma nozares eksporta sastāda tikai 1,8% no IKP.[3, 91]
Latvijā ir skaistas ainavas, upes, ezeri, jūra, labvēlīgs klimats, kā arī vēsturiskas celtnes, pilis un citi apskates objekti, kā arī brīvs darbaspēks – tātad mums ir pietiekoši faktori, lai attīstītu tūrisma nozari. Ne velti attīstība šajā nozarē pamazām palielinās pēdējo gadu laikā un līdz 2010. gadam tūrisma speciālisti paredz, ka palielinoties tūrisma pakalpojumu apjomam, IKP pieaugs par 3,5%.[3, 91]. Lai sasniegtu tādu pieaugumu ir daudz kas vēl jādara.
Kā arī ir zināms, ka Latvijā ir negatīva tirdzniecības bilance, tas ir, imports pārsniedz eksportu. Tādēļ arī tūrisma nozarē ir svarīgi palielināt eksportu – un tas nozīmē, ka Latvijā ir jāattīsta uzņemošais tūrisms. Jo vairāk ārzemnieki brauks uz Latviju atpūsties un izklaidēties, jo vairāk naudas viņi šeit iztērēs - un tas savukārt atstās labvēlīgu iespaidu uz ekonomiku, tāpēc ir svarīgi darīt visu iespējamo, lai ārvalstu iedzīvotājiem rastos vēlme atbraukt uz Latviju. Ar šo es gribēju uzsvērt, ka Latvijā ir nepieciešams pievērsties uzņemošā tūrisma attīstīšanai un pilnveidošanai.
Ar tūrisma attīstību Latvijā ir iespējams uzlabot situāciju vēl vienā problēmā – Latvijas lielajās pilsētās attīstība ir strauja, savukārt lauku rajonos situācija pasliktinās. Cilvēkiem ir tieksme pārcelties uz dzīvi pilsētās, kur var vieglāk atrast darbu un arī saņemt lielāku atalgojumu. Īpaši jaunie cilvēki pārceļas uz dzīvi pilsētās, kur iegūst izglītību un paliek strādāt un dzīvot – gudrās galvas aizplūst prom no lauku rajoniem – un tur attīstībai paliek aizvien mazākas iespējas. Savukārt lauku rajonos, īpaši vietās, kas atrodas tālāk no lielajām pilsētām, ir visneskartākā daba – kas ir būtisks resurss uzņemošā tūrisma attīstībai. Eiropas lielo, industriālo pilsētu iedzīvotāji augstu novērtē atpūtu pie dabas ekoloģiski tīrā vidē un Latvijai ir visas iespējas viņiem to piedāvāt, nodrošinot papildus augstu servisa līmeni. Šeit saskatām arī bezdarba samazināšanas iespējas nabadzīgajos lauku rajonos.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties