Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:894790
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Akcelerācija izvirza daudz nopietnu problēmu gan vecākiem, gan pedagogiem, gan citu nozaru speciālistiem, jo paātrinātā attīstība ir izmainījusi bērnu emocijas un personību, dažkārt pat raksturu (Millere, 1977, 24).
Dažkārt pastiprinātai bērna skeleta attīstībai neseko proporcionāla iekšējo orgānu veidošanās, tādēļ fiziskā un garīgā slodze pusaudžiem ir jākāpina individuāli. Akcelerācija saistīta ar paaugstinātu centrālās nervu sistēmas jutību, līdz ar to tā ir mainījusi arī dažu slimību sākšanās laiku. Reimatisms, paaugstināts asinsspiediens, cukurslimība un daudzas citas slimības tagad sastopamas agrīnākā bērnu vecumā.

4. Secinājumi.
• Akcelerācijas process nav bezgalīgs. Tas galvenokārt parādās zemēs, kur noris straujas dzīves līmeņa izmaiņas, un, sociāli ekonomiskajiem apstākļiem nostabilizējoties, lēnām samazinās.
• Kopš tā laika, kad akcelerācija tika konstatēta, mediķi, biologi, filozofi un citi speciālisti nepārtraukti nodarbojas ar akcelerācijas iemeslu noskaidrošanu.
• Akcelerācijas parādībai ir vairāki skaidrojumi, bet visvairāk zinātnieki izvirzījuši tā saucamo urbanizācijas teoriju – daudzi ārējās vides kairinātāji (TV, radio, gaismas, signāli u.c.) darbojoties uz centrālo nervu sistēmu, stimulē bērnu augšanu un attīstību.
• Akcelerāciju veicina vairāku bioloģisku un sociālu faktoru komplekss.
• Bērnu un pusaudžu akcelerācija vērojama visās iedzīvotāju sociālajās grupās un attiecas galvenokārt uz anatomiskām un fizioloģiskām īpatnībām

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties