Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:550556
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par aizvēsturi sauc laikmetu, kad vēl nebija pazīstama rakstība, par to nav saglabājušās vēsturiskas ziņas, rakstiskie vēstures avoti. Par šo laikmetu var spriest vienīgi pēc arheoloģiskiem izrakumiem. Pasaulē pastāv dažas tautas, kurām vēl šodien nav rakstības, tātad viņiem aizvēstures periods vēl nav beidzies.
Nav patiesu ziņu par laiku, kad radies pirmās cilvēkveidīgās būtnes, kā arī laiku, kad radās pirmās kultūras. Par to izvirzīti daudz un dažādi jautājumi, atbildes un viedokļi, taču precīzi neviens to nezin. Atbildes uz šiem jautājumiem var mēģināt rast mitoloģijā, zinātnē un reliģijā. Arī senatnē cilvēki mēģināja noskaidrot, kas ir viņu senči, pasaules, dzīvnieku un cilvēku radītāji, tādēļ par to ir tik daudz dažādu viedokļu. Bībele vēsta, ka pasaule radusies dažu dienu laikā un to radījis Dievs, Indieši uzskata, ka bijuši vairāki laikmeti un līdz mūsdienām pasaule ir tikai degradējusies. Ir arī zinātniskās versijas – kosmisks sprādziens, kura rezultātā radās dzīvība, no kuras pamazām attīstījās mikrobi, vienšūņi, līdz pakāpeniski nonāca līdz cilvēkam. To sauc par Darvina teoriju. Cilvēks esot cēlies no pērtiķa, taču vēl nav atrasti pierādījumi par pārejas posmu. Ir 12 raksturīgākās anatomiskās iezīmes, kas atšķir cilvēkus no pērtiķiem – pārvietošanās stāvus, runa, domāšana, kāju garums, plaukstas uzbūve, smadzeņu tilpums, neatkarīgs īkšķis u.c. Cilvēku raksturo arī nepārtraukta spēja attīstīt sevi, domāšanu un darba paņēmienus. Mērķtiecīgs darbs, kolektīvs dzīvesveids un valoda. Senatnē nebija atdalīta kultūra, reliģija, māksla, senais cilvēks redzēja pasauli vienotāku, neizdalīja atsevišķo. Visās dabas parādībās viņš saskatīja augstāku spēku. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties