Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:523001
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2002.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lūgsim žēlastību, kas mums vajadzīga, lai apturētu mazuļu iznīcināšanu mātes miesās visā pasaulē. Jo, ja jau māte spēj iznīcināt savu pašas bērnu, to pašu mīlestību, kuras dēļ viņa tika radīta, kā gan var būt miers virs zemes?
Māte Terēze no Kalkutas

Ik minūti uz zemeslodes 380 sievietēm iestājas grūtniecība. 190 gadījumos tā ir bijusi neplānota. 110 sievietēm rodas ar grūtniecību saistītas komplikācijas. Savukārt ik minūti 40 grūtnieces izšķiras par labu kriminālajam abortam. Viena no šīm sievietēm mirts no grūtniecības izraisītām komplikācijām, arī kriminālajiem abortiem. Un tikai tādēļ, ka viņas valsts veselības aprūpes sistēma nedod iespēju nevēlamu grūtniecību pārtraukt legāli.

Latvijā notiek nemitīgas diskusijas par nesen pieņemto Seksuālās un reproduktīvās veselības likumu, kas stāsies spēkā 1. jūlijā, savukārt Polijā jau kopš 1993. Gada ar likumu ir aizliegts aborts. Viedokļi var būt dažādi, bet reālā situācija stāsta pati par sevi.

21. gadsimtā, kad cilvēces lozungi ir cilvēktiesības, demokrātija, vienlīdzība un katra indivīda brīva izvēle, līdz smieklīgumam tiek politizēts jautājums par abortu legalizēšanu vai aizliegšanu. Sievietes fiziskā un garīgā veselība tiek pakļauta priekšvēlēšanu kampaņu spēlītēm ar izdevīgiem pamiera līgumiem politiķu un valstī valdošo Baznīcas kalpu starpā.

Mūžīgā diskusija par vai pret nedzimušas dzīvības pārtraukšanu ir ilgusi gadsimtiem, turpinās šodien un turpināsies arī nākotnē. Piemēru 20. gadsimta vēsturē netrūkst. Abortu jautājums uzpeldēja Īrijā, vienā no Eiropas valstīm, kurā aborti bija aizliegti ar visstingrāko likumu, kad sešpadsmitgadīga metene publiski paziņoja par gatavību izdarīt pašnāvību, ja viņai netikšot ļauts pārtraukt grūtniecību, kas bija iestājusies pēc izvarošanas. Sabiedrībā plaši diskutētais gadījums lika vismaz mīkstināt likuma normas, paredzot tos gadījumus, kad aborts tomēr būtu pieļaujams.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1155106
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties