Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:515222
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Attieksme nerodas pēkšņi, tā nāk līdzi jau no mazām dienām, un pastāv uzskats, ka pirmo pieredzi, pirmās emocijas bērns saņem vēl nedzimis ­ atrodoties mātes miesās. Pastāv teorija, ka šāds nedzimis bērns caur mātes emocijām uztver pat to, vai viņš ir gribēts un gaidīts, vai gluži otrādi ­ negribēts. Un jādomā, ka no šejienes arī pirmā attieksme. Pētījumos ir pierādīts, ka bērniem, kas pasaulē nākuši negribēti, vēlākajā dzīvē ir dažādi veselības traucējumi. Pastāv arī teorija, ka bērns, kurš tiek iznīcināts aborta ceļā, izjūt nāves bailes. Runājot par abortiem, arī tā ir attieksme pēc principa: kā būs, tā būs.
Tik daudz, cik ir abortu, tik ir arī iemeslu to izdarīt. Katrai sievietei ir savi individuāli apsvērumi, kas varētu būt: neveiksmīga kontracepcija , vecums, veselība, bērnu skaits ģimenē, attiecības ar partneri, finansiālas grūtības, sadzīves apstākļi, karjera, seksuālā varmācība u.c. Reizēm aborts ir jāizdara medicīnisku apsvērumu dēļ, ja auglim konstatēta kāda medicīniska rakstura problēma vai nopietni apdraudēta ir sievietes veselība.

Ārstiem bieži uzdotie jautājumi:
Vai ir kāda saistība abortam ar kontracepciju?
Jā, jo, iespējams, abortu izvēlējies tieši tāpēc, ka pielietotā kontracepcija nebija pietiekoši efektīva. Iespējams, ka nelietoji vispār nekādu izsargāšanās metodi. Taču nekādā gadījumā nebūtu ieteicams abortu izmantot kā regulāru dzimstības regulācijas līdzekli, jo aborts - tā nav kontracepcija.
Vai esi pārliecināta par savu izvēli?
Pirms izvēlies pārtraukt grūtniecību, pārdomā, vai tā ir vienīgā izeja un vai tā ir labākā izvēle tavā situācijā. Pārrunā to ar partneri vai sev tuvu cilvēku. Tomēr tam ir jābūt tavam lēmumam un pārdomātam lēmumam.
Vizīte pie ārsta
Ja esi izlēmusi grūtniecību pārtraukt, nekavējies konsultēties ar ārstu, lai pārbaudītu savu veselības stāvokli un laikus veiktu nepieciešamās analīzes.
Analīzes pirms aborta
asins analīze no pirksta (vai neesi inficēta ar sifilisu);
iztriepe no maksts (vai neesi inficēta ar STS* );
analīze, kas nosaka rēzus faktoru (ja tā ir pirmā grūtniecība).
Kas drīkst veikt abortu?
Aborts ir grūtniecības pārtraukšanas operācija, kuru izdara līdz 12. grūtniecības nedēļai. Šai operācijai iespējamas komplikācijas ar neatgriezeniskām sekām, piemēram, neauglība. Tādēļ aborta operācija veicama tikai slimnīcās un poliklīnikās, kur atbilstošos medicīniskos apstākļos ar steriliem instrumentiem to izdara ārsts ginekologs. Nekādā gadījumā nevajag vērsties pie nekvalificētas personas vai mēģināt pašai pārtraukt grūtniecību. Šādi paņēmieni ir neefektīvi un bīstami tavai veselībai un dzīvībai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties