Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:388610
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Individuālpsiholoģija ir Alfrēda Ādlera izveidota mācība. Cilvēki to bieži uztver kā individuālisma psiholoģiju, tomēr tā drīzāk ir sociālā psiholoģija. Ādlers ļoti lielu uzmanību pievērš attiecībām ar citiem cilvēkiem, sabiedrības nozīmei cilvēka dzīvē.
No latīņu valodas „individuum” nozīmē – vienots, nedalāms. Ādlera izpratnē personība ir kaut kas vienots un nedalāms, no tā arī cēlies viņa mācības nosaukums. Ko nozīmē jēdziens personība?
Personība – normāls cilvēks (īpatnis, indivīds), kas dzīvo sabiedrībā un kura dzīves darbība ir tā iekārtota, ka sabiedrība gūst no viņa darba zināmu labumu (ieguldījumu). Viņam ir pietiekami enerģijas un drosmes stāties pretī tām problēmām un grūtībām, ko viņš sastop savā ceļā.

Jēdzieni un koncepcijas

Galvenais Ādlera jēdziens ir kopības izjūta (sociālā interese) – tā ir spēja interesēties par citiem un ņemt dalību citu rūpēs un interesēs, veikt ieguldījumu citu labā, negaidot atalgojumu. Cilvēks pēc savas dabas ir sabiedriska būtne. Viņš nevar izdzīvot bez citiem cilvēkiem, bez sabiedrības. Šī kopības izjūta ir bioloģiski nosacīta, tas ir sava veida sociālais instinkts, kas ir apzināti jākopj. Ādlers uzskata, ka ļoti liela nozīme ir mātes mīlestībai pret bērnu, spēja iemācīt bērnu mīlēt. attiecības ģimenē ir paraugs bērnam, kā viņš veidos savas turpmākās attiecības.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties