Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:373234
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Pamatdaļa    3
  Deklarācijas tapšana un to vēsture    3
3.  Secinājums    7
4.  Izmantota literatūra    8
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.

1990. g. 4. maija Deklarācija ir ārkārtīgi nozīmīgs Latvijas valsts atjaunošanas juridisks, politisks un kultūrvēsturisks dokuments. Bez šis Deklarācijas nebūtu bijusi iespējama Latvijas valsts atjaunošana. Deklarācija sniedza vispārējas nostādnes ne tikai politiskajā un tiesiskajā jomā, bet arī orientēja uz visas sabiedrības pārveidošanu ekonomikas, sociālajā, kultūras un morāles sfērā. Latvijas sabiedrībai tā vēstīja par orientāciju uz pilnīgi jaunu, ar padomju laiku nesalīdzināmu, bet Eiropas kultūrā gadsimtiem ilgi izkoptu vērtību sistēmu, kurā katrs indivīds ir brīvs, ar iniciatīvu apveltīts sabiedrības loceklis, kurā vairs nav iespējama plānveida ekonomika un totalitārisma ideoloģija. 4. maija Deklarācija simboliskā nozīmē - kā vērtību sistēmas pārmaiņu neseja -bija Brīvības Deklarācija. Taču tā bija ideja par brīvību, pārmaiņām, nākotnes ideāliem, kas eksistēja tikai iedīglī; tolaik neviens vēl konkrēti nezināja, kā tālāk izvērtīsies pārmaiņas ekonomiskajā, tiesiskajā, kultūras, morāles sfērā, kāds būs Latvijas cilvēks un sabiedrības struktūra pēc desmit gadiem, kādi būs 4. maija Deklarācijas ieguvumi un zaudējumi, jo jāatzīst to, ka kopš 1990. 4. maija Daklarācijas pieņemšanas aizritējuši jau desmit gadi, un kopā ar tiem diemžēl neizbeidzami pagājušas daudzas tā laika notikumu nianses. Ir saglābājušies nozīmīgi un interesanti dokumenti, kas ļauj pilnīgāk izprast Latvijas vēsturi, un īpaši Deklarācijas tapšanas vēsturi.
Tāpēc savā darbā es apskatīšos deklarācijas vēsturi un to tālāko sabiebrīsko nozīmi. Es cenšos apskatīt, pastāstīt un analizēt to juridisko dokumentu no juridiskā un parasta sabiedrīska viedokļa.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties