Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:201006
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  LATVIJA LAIKĀ NO 1940.GADAM LĪDZ 1941.GADA VASARAI    4
2.  BAIGĀS NAKTS “PRIEKŠVAKARĀ”    6
3.  1941.GADA 14.JŪNIJS    7
4.  DAŽU IZSŪTĪTO ATMIŅAS PAR 14.JŪNIJA NAKTI    8
4.1.  OJĀRS MEDNIS    8
4.2.  DAINA ŠMULDERE-ĢĒRĶE    8
4.3.  VINETA STUDĀNE    9
5.  1941.GADA DEPORTĀCIJAS ATSPOGUĻOJUMS LATVIEŠU DAIĻRADĒ    10
6.  PERSONAS, KAS TIKA DEPORTĒTAS NO AIZVĪĶU, GRAMZDAS, PRIEKULES UN KALĒTU PAGASTIEM    13
6.1.  AIZVĪĶU PAGASTS    13
6.2.  GRAMZDAS PAGASTS    14
6.3.  KALĒTU PAGASTS    15
6.4.  PRIEKULES PAGASTS    16
  NOBEIGUMS    17
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    18
Darba fragmentsAizvērt

Mēs pašlaik dzīvojam neatkarīgā, demokrātiskā valstī, kur paši esam sev noteicēji. Pavisam citāda situācija Latvijas Valstī bija pirms 65 gadiem, kad mūsu liktens noteicēja bija Padomju Savienība un par Latviju, kā neatkarīgu, demokrātisku valsti varēja sapņot tikai klusākajā sirds nostūrī.
Mūsdienu Latvijas valsts un tās sabiedrība nebūtu iedomājama bez vēstures notikumiem, jo bez pagātnes nav nākotne. Latvija pastāvēšanas posmā ir piedzīvojusi gan daudz pozitīva, gan arī daudz negatīva. Viens no negatīvajiem notikumiem ir Otrais pasaules karš, kurā Latvija zaudēja savu valstisko neatkarību un daļu no saviem tautiešiem.
1941.gada jūnija notikumi bija vieni no traģiskākajiem notikumiem, kurus piedzīvoja mazā, bet tik ļoti spēcīgā latvju tauta. 1941.gada 14. jūnijā sākās masveida latvju nācijas deportācija un Sibīrijas taigām, kas prasīja daudzu cilvēku dzīvības, daudz sāpju, ko cilvēki izjuta, kad tika šķirtas viņu ģimenes, gan arī tad kad viņi tika šķirti no mīļotās Dzimtenes. Un kam tas viss?
Darba galvenais mērķis bija noskaidrot atbildi uz šo jautājumu, kādēļ mūsu tautai vajadzēja to piedzīvot un ko padomju vara centās panākt izsūtot latviešus no viņu dzimtenes. Es vēlējos uzzināt kā tas notika, ko cilvēki juta, jo tas bija laiks, kuru piedzīvoja arī mani vecvecāki.. Man ir svarīgi zināt savas tautas pagātni, jo sāpes, ko latviešiem nodarīja Padomju Savienība, manuprāt, bija nepelnītas un netaisnīgas. Nekas nenotiek tāpat vien, par to jūs pārliecināsieties izlasot manu darbu, kurā tiks sniegta atbilde uz šo jautājumu.
1940.gada 17.jūnijā PSRS karaspēks pārgāja Latvijas robežu. Padomju Savienība veica neizprovocētu militāru agresiju pret Latviju un okupēja to. Maskava pārkāpa daudzus pašas parakstītos līgumus, no kuriem galvenie bija Latvijas-Krievijas 1920.gada miera līgumu un Latvijas PSRS 1932.gada neuzbrukšanas līgums.18.jūnijā okupētajā Latvijā ieradās cilvēks, no kura gribas turpmāk bija atkarīgs viss. Tas bija Andrejs Višinskis. Viņš uzturējās Latvijā aptuveni mēnesi, līdz tika pabeigts nākamais posms, kurš sekoja pēc okupācijas, - Latvijas aneksijas sagatavošana. (10. 199. - 200. lpp.)
1940.gadā Latvija tika uzņemta Padomju Savienībā; nu Latvija bija ne tikai okupēta, bet arī anektēta. 5.augustā sāka apcietināt un deportēt ebreju politiskos darbiniekus, kuriem vēl tikko bija solīta atbrīvošana no “Ulmaņa šovinisma”. 7.augustā tika nacionalizētas visas izdevniecības, pilnīgi likvidējot brīvā vārda paliekas.
Izmaiņas skāra Latvijas iedzīvotāju privāto īpašumu. Tas, kas bija krāts daudzu paaudžu garumā, bija nolemts pilnīgai iznīcībai, izlaupīšanai un nonākšanai okupantu rokās. Jau 22.jūlijā jaunā Tautas Saeima nacionalizēja visu zemi un atsavināja bez atlīdzības zemi virs 30 hektāriem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties