Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:174237
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mēs ikdienā lietojam dažādus dzērienus, piemēram, limonādes, kafiju utt. Bet ne viss nāk par labu mūsu veselībai – organismam, izskatam, pašsajūtai. Un bieži vien tiek aizmirsts par vienu brīnišķīgu alternatīvu, ko mums dod pati daba – zāļu tējas. Tām ir ne tikai patīkama garša, bet arī piemīt veselībai labvēlīgas īpašības.
Kumelīšu tēja
kumelīšu ziedi satur B un C vitamīnus un citas noderīgas vielas. Šī tēja lieti noder arī saaukstēšanās, bezmiega gadījumā. Šai tējai ir ļoti patīkama, maiga garša un smarža, kas ļoti patīk arī bērniem. Viena glāze kumelīšu tējas, iedzerta pirms gulētiešanas palīdz aizmigt.  Kumelīšu tēju lieto arī ārēji – ar uzlējumu mazgā brūces, ievainojumus, iekaisumus – jo kumelītes dezinficē, nomierina ādu. Ja ir problēmas ar pumpām, ieteicams ar karstu kumelīšu tējas uzlējumu uzlikt kompreses. Ja ir izrauts zobs - ar kumelīšu uzlējumu skalo muti. Kumelīšu tēju lieto arī – gripas ārstēšanai.
Ķimeņu tēja
ķimenes satur ēteriskās eļļas, kas piešķir šai tējai spēcīgu un patīkamu smaržu un garšu. Tēja var līdzēt arī, piemēram, gremošanas traucējumu gadījumā. Jāatzīmē, ka ķimeņu izmantošana ir ļoti plaša – arī maizes cepšanai, sieriem, dārzeņu un zivju konservēšanai utt.
Liepziedu tēja
jau no vecmāmiņas mēs zinām par liepziedu tēju. Tai piemīt patīkama garša un smarža, šo tēju var izmantot arī dažādās kritiskās situācijās- piemēram, ja gadījies saaukstēties, ja moka bezmiegs vai klepus. Liepziedu tēja iedarbojas nomierinoši. Tā palīdz pret bezmiegu, satraukumu, nomierina stresa situācijās.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties