Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,66 (19%)
Cena ar atlaidi*:
2,83
Pirkt
Identifikators:551076
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nosaukumu „Champagne” uz pudeļu etiķetes var izmantot tikai Francija, Šampaņas reģiona vīndari.
Der zināt, ka dzirkstošu vīnu rada ne tikai Champagne reģionā, bet arī citās pasaules malās izmantojot lētākas metodes.
Dzirkstoša vīna ražošanas metode, kuru dēvē par „charmat” ir tā saucamā tvertņu metode, kuru pārsvarā izmanto arī bijušās Padomju Savienības dzirkstošo dzērienu ražotāji. Vīna otrreizēja fermentācija notiek nevis pudelēs, kā tas ir šampanieša metodē, bet gan speciālās cisternās, kuras ir pakļautas spiedienam. Vēl lētāka metode ir vīna uzgāzēšana ar ogļskābo gāzi (CO2), gluži kā kolu. Šo metodi dēvē par karbonizāciju.

Kas ietekmē ražošanas procesa un produkta kvalitāti?
Pastāv speciāli institūti, kuri kontrolē un attīsta vīna radīšanas zinātni. Daudzas valstis vīnogu audzēšanas tehnoloģiju ir pārņēmušas tieši no Francijas, jo tur ir viena no senākajām vīna radīšanas kultūrām ar visstingrākajiem pasaulē, kvalitātes kontroles kritērijiem.
Vīna raksturu tiešā veidā ietekmē vīna ražošanas zinātne, kas pāriet no paaudzes paaudzē.
Vīna raksturu, garšu un aromātu, galvenokārt ietekmē vīnogu šķirnes un vīna izturēšanas ilgums. Taču nemazāk svarīgi faktori ir augsne un klimats.
Protams, svarīgs ir arī pagrabs, kurā iztur vīnus.
Jāprot arī sagatavot zemi nākošajai ražai, bet pats galvenais faktors lai radītu izcilu vīnu ir cilvēka mīlestība.

Vīna ražotnes Latvijā
Mājas vīna ražotne z/s„Ozoliņi”
AS „Latvijas balzāms”
Alus un vīna darītava "Rīga"(29.10.1959 - 24.12.1969)

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Vīns”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/551076

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties