Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,49 (14%)
Cena ar atlaidi*:
3,00
Pirkt
Identifikators:193425
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Audzēju veidošanos veicina vai pat rada brīvo radikāļu izraisītie šūnu membrānu vai kodolu DNS bojājumi.
Brīvie radikāļi ir atomi, molekulas vai joni ar vienu vai vairākiem nepāra elektroniem. Tiem piemīt spēja ātri un neatgriezeniski oksidēt dažādas struktūras, piemēram, nepiesātinātās taukskābes, kas veido šūnu membrānu.
Palielināts brīvo radikāļu daudzums veicina dažādu slimību attīstību un novecošanas procesus.
Bet pret brīvajiem radikāļiem cīnās un tos neitralizē antioksidanti. Tādēļ augļiem un dārzeņiem, pateicoties lielajam antioksidantu saturam, piemīt atindējošas īpašības.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Uzturs, kas pasargā no vēža”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/193425

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties