Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,99
Ietaupījums:
0,42 (14%)
Cena ar atlaidi*:
2,57
Pirkt
Identifikators:531235
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tauku iedalījums
Monopiesātinātie tauki
Mononepiesātinātie tauki organismam nepieciešami enerģijas nodrošināšanai, tie palielina šūnu jutību pret insulīnu, uzlabo tauku vielmaiņu, taukos šķīstošo vitamīnu uzsūkšanu, kā arī kavē aterosklerozes risku. Izcils mononepiesātināto tauku avots ir olīveļļa un rapšu eļļa. Šāda tipa augu eļļas būs lielisks papildinājums dažāda veida lapu, kāpostu, burkānu, topinambūru, balto redīsu, u.c.

Tauku sastāvs
Tauku sastāvā ietilpst apmēram 200 dažādas taukskābes, bet biežāk sastopamās ir piesātinātās taukskābes:
stearīnskābe C17H35COOH.
palmitīnskābe C15H31COOH;
un nepiesātinātā taukskābe - oleīnskābe C17H33COOH.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Tauku saturs pārtikas produktos un nozīme organismā”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/531235

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties