Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,99
Ietaupījums:
0,33 (11%)
Cena ar atlaidi*:
2,66
Pirkt
Identifikators:506402
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Fizikālās īpašības
Nešķīst ūdenī (polāros šķīdinātājos), veido maisījumu – emulsiju.
Labi šķīst nepolāros šķīdinātājos – benzīnā, benzolā, toluolā un citos.
Kušanas temperatūras ir zemākas par 100°C.
Kušanas temperatūra atkarīga no tauku sastāvā esošo taukskābju nepiesātinātības.
Dzīvnieku taukiem ir cieta konsistence, kušanas t virs 37°, jo tajos pārsvarā ir piesātinātās taukskābes.
Dzīvnieku tauki satur ar taukiem līdzīgas un tajos šķīstošas vielas — fosfatīdus, sterīnus, karotīnus.
Augu eļļas, kurās pārsvarā ir nepiesātinātās taukskābes, ir šķidras, to kušanas t zem 37°.
Augu eļļās ietilpst ar vaski, fosfatīdi un vielas, kas piešķir eļļām krāsu, garšu un smaržu (tauku sastāvu un enerģētisko vērtību).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Tauki”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/506402

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties