Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:247771
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tādēļ šķiet, ka ir svarīgi, lai arī mūsu – jauno skolotāju mācību programmās galvenā uzmanība tiktu pievērsta spēcīgajai skolotāju ietekmei uz dažādiem skolēnu dzīves aspektiem. Vēl viena svarīga skolotāju apmācības daļa būtu tāda, ka mācībspēki izstrādātu stratēģijas klases klimata pozitīvu pārmaiņu veicināšanai. Pētījuma secinājumi liecina, ka tad, kad skolotāji centrējas uz tikai teorētisku zināšanu mācīšanu skolēniem, visticamāk, viņiem skolēni ir vienaldzīgi vai nepatīk. Gan pastiprinātas pozitīvas mijiedarbības veicināšana, gan negatīvās mijiedarbības samazināšanās ir stratēģijas, kas prasa pasniedzēja laiku, plānošanu un ieguldījumu. (16 slaids)
Pētījums iesaka neatļaut skolēniem publiski izteikties par viņu uzvedību, bet to darīt vairāk privāti. Skolotājiem vispirms ir jāapzinās, vai skolēns, pret kuru vērsta viņu nepatikas izrādīšana, nav pakļauts zema statusa riskam. Ja šo faktu apliecina skolēna klasesbiedri, piemēram anketās, vai pats skolēns. Tad alternatīva pieeja, kas novērš konkrēta skolēna rāšanu, un vienlaikus izglīto pārējos par to, kādi uzvedības veidi tiek uzskatīti par vēlamiem ir sarunāties par klases noteikumiem visiem kopā un uzņemties atbildību par šo noteikumu ievērošanu kopā ar klasi kā kolektīvu. Šādas pieejas ir Labas rīcības piemērs kurā klase tiek apbalvota par labu izturēšanos un skolēni tiek aicināti atbalstīt cits citu, rīkojoties pareizi. Šī pieeja ir jau sevi pierādījusi, mazinot nevēlamo uzvedības vispār un jo īpaši agresiju. (17 slaids)

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1370566
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties