Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:844607
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kas ir ogļhidrāti?   
  Ka tie rodas?   
  Ko ogļhidrāti dod cilvēkiem?   
  Kur atrodas ogļhidrāti?   
  No kā cilvēki iegūst ogļhidrātus?   
  Cukurslimība   
Darba fragmentsAizvērt

Kur atrodas ogļhidrāti?
Ogļhidrāti praktiski ir tikai augu valsts produktos, dzīvnieku valsts produktos ogļhidrāti ir niecīgos daudzumos dzīvnieku cietes glikogēna veidā. Ogļhidrāti ir arī pienā – piena cukura veidā. Pēc ķīmiskā sastāva un bioloģiskās vērtības ogļhidrāti nav vienādi. Izšķir šādus ogļhidrātu veidus – cukuri, ciete, šķiedrvielas (celuloze) un pektīnvielas.

No kā cilvēki iegūst ogļhidrātus?
 Cilvēks ogļhidrātus uzņem ar visdažādākajiem pārtikas produktiem: maizi, kartupeļiem, makaroniem, pupiņām, piena produktiem, augļiem un, protams, saldumiem. Tā kā ogļhidrātu struktūra ir ļoti atšķirīga, tad parasti mēs arī apēdam dažādus šīs uzturvielu grupas savienojumus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties