Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:253051
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Comfort maisījumi
Zarnu koliku, aizcietējumu, vēdera pūšanās gadījumā vēlams lietot piena maisījumu ar daļēji hidrolizētām olbaltumvielām sastāvā, kuras atvieglo zīdaiņa gremošanas procesus un sekmē uzturvielu uzsūkšanos. Šie maisījumi no pārējiem atšķiras arī ar samazināto laktozes saturu. Nesašķeltā laktoze uzkrājas zarnu traktā un var izraisīt zarnu kolikas un vēdera uzpūšanos.
Anti–refluksa maisījumi
Ja novērojama bieža un masīva ēdiena atgrūšana, jāpievērš uzmanība tam, lai maisījuma sastāvā būtu iebiezinātājs, visbiežāk maisījumiem pievieno balto akāciju sveķus jeb Ceratonia siliqua augļu pulveri, kas iebiezina piena maisījumu, tādējādi mazulis ēd vienmērīgāk un ievelk mazāk gaisa, tāpēc atgrūšanas epizodes turpmāk ir retākas.Šajos maisījumos ir arī īpaša kazeīna/sūkalu attiecība un sūkalu olbaltumvielas ir daļēji hidrolizētas, kas mazina olbaltumvielu radīto slodzi kuņģa - zarnu traktā. Šā veida maisījumus nav rekomendēts lietot ilgstoši, vēlams ne ilgāk par 2 mēnešiem.
Maisījumi bez laktozes
Šī formula indicēta zīdaiņiem ar laktozes nepanesību, funkcionāliem gremošanas traucējumiem, ieilgušu vai recidivējošu caureju pēc zarnu trakta infekcijām vai antibiotiku lietošanas. Ķīmiskajā sastāvā ir maltodekstrīns un nukleotīdi, bet maisījums nesatur laktozi.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties