Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,45 (13%)
Cena ar atlaidi*:
3,04
Pirkt
Identifikators:728537
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Audu uzturvērtības kritēriji:
2. Kautiznākums, kas ir atdzesēta kautķermeņa (liemeņa) masas attiecība pret dzīvmasu.

KAUTIZNĀKUMS:
Liellopu kautiznākums var būt ļoti dažāds, jo tas ļoti atkarīgs no dzīvnieka šķirnes, vecuma un kondīcijas. Piemēram, vājām govīm – 45%, labi nobarotiem dzīvniekiem, - 68%, vidēji ap 62%.

KAUTIZNĀKUMS:
Kautiznākumu ietekmē arī daži netieši faktori: ja dzīvnieks pirms kaušanas ir paēdināts, dzīvmasa fiksējas lielāka; var būt atšķirīga dzīvnieka ādas, kāju un galvas masa. Jauniem, nepieaugušiem dzīvniekiem kautiznākums ir mazāks nekā pieaugušiem un labi nobarotiem liellopiem.

Audu uzturvērtības kritēriji:
3. Liemeņa novērtējums ir atkarīgs no nobarojuma, tas ir, no taukaudu daudzuma.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Liellopu gaļas kvalitātes rādītāji”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/728537

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties