Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,52 (15%)
Cena ar atlaidi*:
2,97
Pirkt
Identifikators:655522
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Solanīns
Solanīns ir alkaloīds, kas atrodas tomātos un kartupeļos, kas, saulē stāvot, kļuvuši zaļi. Atrodas arī sadīgušu kartupeļu mizās un asnos. Tāpēc, nomizotos kartupeļos solanīna ir mazāk.
Praktiski saindēšanās ar zaļo kartupeļu zaļo tomātu solanīnu ir ārkārtīgi reta un konstatēta vienīgi maziem bērniem. Parasti kartupeļos solanīns ir tik niecīgā daudzumā, ka saindēšanās nenotiek.

Zilskābi saturoši glikozīdi
Zilskābi saturoši glikozīdi ir rūgtajās mandelēs, ķiršu, plūmju sēklās, linsēklās un tropiskajos augos.
Glikozīdi paši nav toksiski, bet zarnās tie fermentu ietekmē sašķeļas un atbrīvojas ļoti toksiskā zilskābe.
Saindēšanās ar zilskābi var beigties ar nāvi.

Biogēnie amīni
- bioloģiski aktīvi slāpekli saturoši organiskie savienojumi, kas rodas dzīvajos organismos no amino - skābēm oglekļa dioksīda atšķelšanās procesā.
- Biogēnie amīni organismā parasti tiek pārveidoti neaktīvos savienojumos.
- Dažreiz pēc ilgi glabātu skumbriju vai tunču ēšanas var rasties saindēšanās pazīmes – galvassāpes, slikta dūša, vemšana, caureja.
- Biogēno amīnu toksiskums izpaužas, ja tiek lietoti medikamenti, kas kave monoamīnoksidāzes veidošanos un tiek ēsts siers, skābēti kāposti, pastāvējušas zivis. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Kaitīgās vielas uzturproduktos”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/655522

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties