Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:258768
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.04.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uztura bagātinātāji paredzēti uztura papildināšanai laikā, kas organismam nav iespējams uzņemt nepieciešamās uzturvielas ar pārtiku, ko ietekmē, piemēram, sezonalitāte, dzīvesveids, stress, kā arī periods, kad kāda orgānu sistēma izjūt lielāku slodzi. Piemēram, cilvēki, kas strādā pie datora, periodiski mēdz lietot acu vitamīnus, savukārt sportisti vai fiziska darba darītāji-uztura bagātinātājus kaulu un locītavu veselībai. Tāpat dažādi uztura bagātinātāji veicina koncentrēšanās spējas un atmiņas uzlabošanos, kas ieteicams augstas slodzes un stresa situācijās, kā arī citos apstākļos, kad orgānu sistēmām nepieciešams atbalsts. Tāpat arī vīrusu sezonā organisma imunitāti pozitīvi ietekmēs spēcinoši uztura bagātinātāji.

Uztura bagātinātājos biežāk izmantotie produkti, kas atbilst jaunās pārtikas statusam ir, piemēram, krila eļļa, trehaloze-sēņu cukurs, izomaltuloze- saldinātājs, kas nav kaitīgs zobiem., noni augļi, argana eļļa, baobaba augļu mīkstums.

Jaunā pārtika netiek pozicionēta kā pārtika veselības uzlabošanai vai slimību profilaksei, taču, ņemot vērā pašu ES atzīto jaunās pārtikas produktu un tiem pievienoto sastāvdaļu īpašības, tiek sagaidīta pozitīva ietekme.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties