Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,99
Ietaupījums:
0,45 (15%)
Cena ar atlaidi*:
2,54
Pirkt
Identifikators:390507
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

SMARŽA:
Dažiem vīniem ir ļoti izteikta un bagāta smarža, citiem – mazāk aktīva, tādēļ vīnu glāzē saskalo, dodot dzērienam saskarties ar gaisu.
Vīnu nav ieteicams ilgstoši, intensīvi ostīt, bet gan vīna glāzi saskalināt un tad spēcīgi, īslaicīgi ieelpot aromātu un ar dažu sekunžu pārtraukumu atkal var ieelpot no jauna.

Francūži smaržas noteikšanai vīnā izmanto terminu “le nez”(tulkojumā – deguns), smaržas niansu precizēšanā:
Aromāts – apzīmē smaržas, kuras radušās vīnogu rūgšanas periodā(spēcīgas, “augļainas” smaržas, sastopamas jaunos vīnos)
Buķete – raksturo smaržas, kuras attīstījušās vīnam nobriestot ozolkoka mucās vai stikla pudelēs
“le nez” – smaržas, kuras mainās un var sajust atkarībā no vīna izturēšanas(vecuma), vīnogu šķirnes, vīna izcelsmes vietas un vīna kvalitātes

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ievads vīna pasaulē”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/390507

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties