Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

AtlaideIzdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,99
Ietaupījums:
0,39 (13%)
Cena ar atlaidi*:
2,60
Pirkt
Identifikators:542997
Vērtējums:
Publicēts: 30.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Franču virtuves klasika - siera krēmzupa
Sastāvdaļas:
75 g siers (kūstošs)
500 ml buljons
30 g sviests
1 ĒK milti
75 ml sauss baltvīns
2 olu dzeltenumi
4 ĒK saldais krējums
1 ēdamkarote eļļa
šķipsna muskatrieksts
zaļumi (pasniegšanai)
pēc garšas sāls
pēc garšas melnie pipari

Vienā katliņā kausē sviestu, bet otrā uzkarsē buljonu. Kad sviests izkusis, tam pievieno miltus. Nepārtraukti maisot, turpina karsēt apmēram vienu minūti. Karsto buljonu pamazām pievieno miltiem, turpinot nepārtraukti maisīt.
Pēc tam buljonam pievieno baltvīnu un uz straujas uguns uzvāra. Noregulē mazu uguntiņu un ļauj zupai lēni vārīties 5 minūtes.
Tikmēr uz rīves sarīvē sieru, noliek malā. Atdala olām dzeltenumus, pievieno saldo krējumu un viegli ar dakšiņu sakuļ.
Zupu noņem no uguns un tai pievieno rīvēto sieru. Maisa, līdz siers izkusis. Pēc tam zupai pievieno sakultās olas, ierīvē nedaudz muskatriekstu, izmaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Zupu uzkarsē līdz pirmajam burbulim. Pasniedz ar kapātiem zaļumiem un ķiploku grauzdiņiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties