Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,52 (15%)
Cena ar atlaidi*:
2,97
Pirkt
Identifikators:347550
Vērtējums:
Publicēts: 29.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Īsumā par fermentiem
Fermenti ir bioloģiskie katalizatori, kas atrodas visos dzīvajos organismos un paātrina tajos norisošās ķīmiskās reakcijas. Visi fermenti ir olbaltumvielas. Pēc uzbūves tos iedala 2 grupās: vienkāršajos un saliktajos fermentos.

Fermentu iegūšana
Fermentu ražošanas līmenis pasaulē ikgadu palielinās par 10-15 %, aug arī to sortiments. Vispopulārākie pārtikā pielietojamie fermenti ir amilāzes, paektināzes, renina, laktāzes u.c
Lai no priekšvielām, piemēram, (aminoskābēm) iegūtu dažādas vielas izmanto imobilizētos fermentus (Fermenta imobilizācija ir metode, kura ļauj saistīt fermenta molekulu ar dabiskas izcelsmes sintētisku nesēju.)

Alus ražošana
Alus darītavu galvenais produkts ir alus, kas ir mazalkoholisks dzēriens. Alu igūst no miežim, rauga, apiņiem un ūdens. Attiecībā pēc izmantotā rauga sugas izšķir apakšējās rūgšanas un virsējās rūgšanas alus šķirnes.

Galvenie alus ražošanas posmi.
Graudu iesalu Eiropā pagatavo no miežiem vai kviešiem. Graudus iemērc ūdenī un diedzē, līdz tiem izdīgst asniņi.
Nākošā stadija ir graudu žāvēšana. Ja ražo tumšo alu, tad graudu žāvēšana (grauzdēšana) notiek daudz ilgāk un ar lielāku temperatūru, līdz graudi kļūst brūni vai pat melni.
Iesalu samaļ, pievieno ūdeni un vāra.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Fermenti alus razošanā”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/347550

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties