Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:220588
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nacionālie ēdieni
Uz bulgāru virtuvi lielu iespaidu atstāja Centrālāzijas un Vidusjūras kulināro tradīciju maisījums. Ēdienos ir daudz asu piedevu un dārzeņu. Lielākai daļai ēdienu pamatā ir gaļa.
Ieteicams nogaršot gjuveču (gaļas ēdiens, gatavots ar dārzeņiem, kartupeļiem un rūgušpienu), kebabu (gaļa ar dārzeņiem), kuftetu (ceptas gaļas kotletes), miš maš (olas ar tomātiem, pipariem un brinzu), musaku (maltā gaļa ar kartupeļiem, olām un baklažāniem), sarmi (tīteņi no vīnogu vai kāpostu lapām), taratoru (rūgušpiena aukstā zupa ar gurķiem, eļļu un garšvielām), garašu (šokolādes torte). Populāra ēdienu piedeva ir brinzas siers, pagatavots no kazas piena.

Alkoholiskie dzērieni
Bulgārijas vīnu ražošanai ir bagātas tradīcijas, tā ir viena no vecākajām nozarēm valstī. Vīni dalās marķētajos un kupažas, kuri tiek gatavoti samaisot vairāku šķirņu vīnus. Vīnu ražošanā tiek izmantotas tikai atlasītas vīnogas, un tas trīsdesmit mēnešus tiek izturēts ozolkoka mucās.

Vēsturiski fakti
Tieši Bulgārijā, Varnas nekropolē 1972.g. Raiho P. Martinovs izrakumos atklāja vissenāko pasaules dārglietu krājumu, kas sastāvēja no vairāk nekā 3 tūkstošiem priekšmetu, kuri bija izgatavoti 4 gadu tūkstošus p.m.ē. Jau tajā pašā gadā tika sagatavota izstāde, kas sāka ceļojumu apkārt pasaulei. Daļa no atrastā glabājas Varnas vēstures muzejā. Varnas nekropoles pētījumi mainīja priekšstatu par civilizācijas rašanās vietu, jo šī nekropole ir vecāka nekā Ēģiptē un Mezopotāmijā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties