Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:348866
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Iedomu draugu radīšana, pētnieku aprindās, vairumā gadījumu tiek saistīta ar kopingu (coping) un, iespējams, iedomu draugi palīdz bērniem tikt galā ar iepriekš pārdzīvotām traumām (Friedberg, 1995)
Piemēram, pētījumi ir pierādījuši, ka bērni bieži vien savas emocijas un pārdzīvojumus projicē uz leļļu figūrām (Knell, 1998; Axline, 1969) un iedomāta spēlēšanās (imaginative play) var nodrošināt bērnus ar iespēju izspēlēt un asimilēt savu pieredzi (Piaget, 1962).
Nagera (1969) min piemēru, kurā kāda 5 gadus veca meitene radīja iedomu draugu laikā, kad viņas vecāki piedzīvoja šķiršanos un viņas māte tika hospitalizēta sakarā ar garīgu slimību. Citi bērni tajā pašā ģimenē uz sarežģīto periodu dzīvē reaģēja ar izteiktiem miega traucējumiem, regresiju un grūtībām skolā. Piecgadīgā meitene neizrādīja nevienu no šiem simptomiem un Nagera to saista ar meitenes iedomu drauga klātbūtni (Nagera, 1969).

Pētniece Dženifera Mauro (Jennifer Mauro, 1991; kā minēts Taylor, 1999), savā doktora disertācijā skaidro vienu no vispusīgākajiem longitudinālajiem pētījumiem, saistībā ar iedomu draugiem. Pētījumā piedalījās bērni ar un bez iedomu draugiem un rezultāti parādīja vairāk līdzību kā atšķirību starp abām grupām. Atšķirības starp abām grupām parādījās kautrībā un uzmanības koncentrēšanā un papildus iepriekš veiktajiem pētījumiem, atšķirības bija labvēlīgas grupai ar iedomu draugiem – bērni bija mazāk kautrīgi un labāk spēja noturēt uzmanību uz kādu noteiktu darbību. Par līdzīgām atšķirībām, starp bērniem ar iedomu draugiem un bez, tiek ziņots citos socio-kognitīvos (socio-cognitive) laukos, tādos, kā, sociālā kompetence (Seiffge-Krenke, 1997), valodas prasmes (Bouldin, Bavin, & Pratt, 2002) un citos.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1381154
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties