Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:929515
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Gribu atgādināt vienkāršu algoritmu, kā parūpēties par savas dvēseles higiēnu un nekrist izmisumā, nonākot sarežģītās, pat kritiskās dzīves situācijās.

1. Attīsti savu pašvērtējumu!
Kas ir pašvērtējums?
Tas ir katram no mums. Tas rāda, cik lielā mērā es jūtos apkārtējo cieņas, uzmanības un mīlestības vērts, neatkarīgi no maniem dotā brīža rezultātiem un sasniegumiem.
Vairumam no mums pašvērtējums laiku pa laikam mainās – te mēs izjūtam sevi dzīves virsotnē, jūtamies laimīgi, apmierināti, te – izsisti no līdzsvara, neapmierināti ar sevi, dzīvi, apkārtējiem. Problēmas rodas, ja pašvērtējuma svārstības ir biežas un krasas. Zaudējot pašvērtību, mēs zaudējam enerģiju un spēku uzņemties atbildību un risināt savas problēmas. Mēs sākam vainot sevi, citus, dzīvi, domājam negatīvas stereotipiskas domas un galu galā varam iedzīvoties apātijā, depresijā vai kādā atkarībā (alkohols, smēķēšana, pārēšanās, azartspēles u.tml.).
Ko darīt?
Paanalizēsim, kā mēs vērtējam sevi dažādās dzīves sfērās. Apskatiet šo diagrammu. Katra dzīves joma ir apzīmēta ar X zīmi.
X zīme kreisajā pusē apzīmē to, kādi mēs esam patreizējā brīdī. Labajā pusē ievelciet otru X zīmi tik tālu no pirmās, cik tālu atrodas jūsu ideālais Es no reālā Es.
Padomājiet, kurā sfērā jūs jūtaties viskomfortablāk – kur esat apmierināti ar sevi - un kurā sfērā vēl gribat pilnveidoties. Vissvarīgākais, vai attālums starp reālo un ideālo Es rada mūsos emocionālu diskomfortu, vēlēšanos salīdzināt sevi ar citiem, dusmas uz sevi, t.i, pašvērtības samazināšanos, vai, tieši pretēji, tas ir stimuls attīstībai un pozitīvām pārmaiņām.

Tikpat svarīgi ir zināt, cik daudz cilvēku ietekmē jūsu pašvērtējumu.

Apskatīsim diagrammu, kura palīdzēs mums atbildēt arī uz šo jautājumu. Atzīmējiet uz līnijas krustiņu (jo tālāk uz labo pusi, jo mazāka ietekme).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1133919
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties