Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,99
Ietaupījums:
0,76 (19%)
Cena ar atlaidi*:
3,23
Pirkt
Identifikators:449618
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri – higiēniskais novērtējums    4
1.  Uzņēmuma plānojums un iekārtojums    4
2.  Ūdens apgāde    7
3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas    8
4.  Apgaismojums    9
5.  Ventilācija    10
6.  Ģērbtuve un tualetes    11
7.  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku    12
8.  Iekārtas un darbarīki – materiāli un konstrukcijas ar higiēnas nodrošināšanas iespējām    13
9.  Ražošanas higiēnas prasības    14
10.  Personāla higiēna    15
11.  Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums    16
12.  Pārtikas atkritumi    17
  Secinājumi un priekšlikumi    18
  Izmantotā literatūra    19
Darba fragmentsAizvērt

1. Uzņēmuma plānojums un iekārtojums:
● Higiēnas faktori:
- Uzņēmums atrašanās vieta - xxx pagasts, xxx rajons „xxx”. Tuvākās ēkas no dzīvojamās ēkas, kurā atrodas virtuve, atrodas 40m attālumā. Kokapstrādes darbnīca atrodas vienā augstumā ar dzīvojamo ēku un kokapstrādes iekārtas atrodas ēkas pirmajā stāvā. Darbojas skaidu nosūkšanas iekārta, kas novērš putekļu izplatīšanos telpā un ārpus tās. Ūdens artēziskais urbums atrodas 35m attālumā no dzīvojamās ēkas, noslēgtā telpā. Lauksaimniecības dzīvnieku novietne (kūts), atrodas 40m attālumā no dzīvojamās ēkas un atrodas divus metrus zemāk par dzīvojamo ēku ar dzīvnieku kustību dzīvojamai ēkai pretējā virzienā. Viesu nams atrodas 200m attālumā no dzīvojamās ēkas. Blakus uzņēmumam neatrodas rūpnīcas, kas varētu apdraudēt pārtikas drošību. Uzņēmuma apkārtne ir labiekārtota un sakopta, ka prieks skatīties uz dabu un apkārtni, kas pieder uzņēmumam. Ja pagalms tiek sakārtots uzņēmumam, tas rada higiēnisku vidi uzņēmumam.
- Ceļš cauri pagalmam uz viesu namu ir ar grants segumu, pagalms ar oļu segumu, un taciņa no dzīvojamās ēkas uz viesu namu no granītu blokiem (klucīši). Lielāko daļu teritoriju veido mauriņš. Pie dzīvojamās ēkas atrodas vecu koku parks. Saimnieciskā daļa ir norobežota ar sētu (žogs). Uzņēmumā ir vietējā kanalizācija ar nosēdakām. Vietējā ūdens apgāde no artēziskā urbuma ar spiedkatlu. Siltā ūdens apgāde ar boileru, kurš darbojas ar elektroenerģiju vai no apkures katla.

● Ēka un iekārtas:
- Pusotra stāva ēka, daļēji uz veciem pamatiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Viesu nama "X" sanitāri – higiēniskais novērtējums”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/449618

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties