Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:171826
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par savu vērošanas prakses vietu izvēlējos Tukuma Ernesta Birznieka - Upīša 1.pamatskolu, jo pati esmu šīs skolas bijusī absolvente, kā arī kādu laiku strādāju šeit par angļu valodas skolotāju.
Skola atrodas gandrīz pašā Tukuma sirdī – centrā. Pati ēka ir liela, gaiša, lieliem logiem, plašiem gaiteņiem, tajā valda jauka un draudzīga atmosfēra. Tai ir trīs stāvi, pa kuriem izvietotas klases, kabineti, sporta zāle, bibliotēka, mākslas studija, garderobes un aktu zāle. Skolas ēdnīca atrodas citā ēkā. Trešais skolas stāvs galvenokārt veltīts 1. – 4. klasei. Tur bērni izvietojuši savus zīmējumus un mākslas studijā radītos darbiņus.
E. Birznieka – Upīša 1. pamatskola var lepoties ar savu pagalmu un veiksmīgi izvietoto stadionu, ņemot vērā to, ka skola ir tik pat kā pašā centrā. Skola no pagalma puses ir koku un košu puķu dobju ieskauta, par ko rūpējas dārzniece un bioloģija skolotāja. Vasarās to dara arī skolēni. Katrai klasei ir vasaras prakses un savas puķu dobes, par kurām ir jāparūpējas. Saulainā laikā skolotāji dažreiz ar skolēniem dodas pagalmā un vada mācību stundas tur, jo ir patīkami atrasties vidē, kas ir sakopta un estētiska.
Mana izvēlētā bija skolotājas Zandas Zvirbules audzināmā 2. b klase. Nekad nebiju strādājusi ar tik maziem bērniem, tāpēc vērot viņus man bija vēl interesantāk. Šajā klasē mācās 28 skolēni vecumā no 7 – 8 gadiem. Skolotāja Zanda šai skolā strādā jau 12 gadus un var redzēt, ka viņai patīk darbs ar mazajiem. Viņa pati saka, ka tas ir viņas hobijs, kas pārņemts no mammas, kura arī šajā skolā daudzus gadus strādājusi par skolotāju.
Iepriekšējā lapā attēlota manis vērotās klases shēmu. Jau uzreiz ieejot klasē pamanīju, ka tur „dzīvo” sākumskolas bērneļi – klases iekārtojums visu pasaka priekšā. Tajā atrodas daudz telpaugu, grāmatu un rotaļlietu. Es savas vērošanas prakses dienas aizvadīju tieši laikā, kad bērni uz savu klasi nesa rotaļlietas un grāmatas, kuras nebija žēl nest uz skolu un dot saviem rotaļu biedriem spēlēties. Rotaļlietas un grāmatas ir pat ļoti nozīmīgas šāda vecuma bērniem, viņiem ir interesanti pavadīt savu laiku skolā un savā klasē. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties