Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:173396
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Bērnudārza „Madara” vizītkarte    3
  Mācības „Madarā”    5
  „Madaras” vide    7
  „Madaras” pedagogs    9
  „Madaras” vides iespaidā    11
  Literatūras saraksts    12
Darba fragmentsAizvērt

1991. gads 10. jūlijs ir bērnudārza „Madara” dzimšanas diena. Karstajā vasaras dienā Jūrmalā uzplauka skaista saulaina puķe „Madara”. Īpaši priecīgas par to bija visas Jūrmalas Madaras. Un īpašs gods saskarties ar jaunpiedzimušo „Madaru” bija piecām meitenēm Madarām, kas pirmo reizi atnāca uz jauno bērnudārzu... Jūlija saulainajā dienā priecājās visi desmit grupu bērni un viņu vecāki, bērnudārza darbinieki, pedagogi, vadītāja, kas Jūrmalā iesāka jaunas saimes dzīvi. Viņi visi vēlējās veidot bērnudārza garīgo dzīvi, akcentējot kristīgās vērtības. Tika aicināts Slokas Evaņģēliski luteriskas baznīcas mācītājs Aivars Beimanis, kas iesvētīja bērnudārzu „Madara”.
„Madara” ir standarta tipa bērnudārza ēka. Bet „Madaras” dvēsele padara to par neatkārtojamu. Tā ir bērnu un pedagogu, vecāku un darbinieku savstarpēja uzticība un sadraudzība. Bērnudārzā strādā divdesmit septiņi pedagogi, trīsdesmit viens tehniskais darbinieks, lai divsimts septiņpadsmit bērniem „Madara” būtu kā saulainas mājas.
Kupla bērnu saime tiek sadalīta deviņās grupās pēc vecuma un, pēc vecāku pieprasījuma, tika izveidota viena jaukta grupa:
1)1,5 – 3 gadi – divas grupas;
2)3 – 4 gadi – divas grupas;
3)4 – 5 gadi – trīs grupas;
4)5 – 6 gadi – divas grupas;
5)4 – 6 gadi – jauktā grupa (bērniem ar valodas traucējumiem un nakts grupa).
Katrā grupā ir līdz divdesmit četriem bērniem. Bērnu skaits ir pastāvīgs. Grupas dzīvi organizē un iedvesmo divas audzinātājas un auklīte. Bērnudārza vadītāja un tās vietnieces (metodiķe, saimniece) organizē un pārvalda bērnudārza darbību. „Madaras” dzīvi optimizē un svarīgus lēmumus ietekmē bērnudārza padome (vadītājs, vadītāja vietnieki, arodbiedrības pārstāvis, uzticamības persona), kas tiek ievēlēta no bērnudārza kolektīva.
„Madaras” kolektīvs veido un kopj savas unikālas tradīcijas. Tikai bērnudārzā „Madara” katru dienu iesāk ar svētbrīdi un pateicību Dievam, svin kristīgos svētkus, organizē ticības mācības nodarbības, augsti vērtē kristīgās vērtības, māca bērnus kalpot veciem ļaudīm. Tika ieviesta jauna tradīcija – Ziemassvētkos un Lieldienās bērni apmeklē veco ļaužu pansionātu un sniedz priekšnesumus, dāvina pašdarinātus rokdarbus. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1116838
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties