Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:540027
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmajā nodaļā tiek atspoguļoti vispārīgie noteikumi. No panta 1-5
tiek reglamentēts uz ko šis likums attiecas, kā jākārto un jāatspoguļo grāmatvedība, kam jābūt atbildīgam par grāmatvedības kārtošanu uzņēmumā, kā uzņēmumu vadītājam ir iespējams organizēt grāmatvedības darbu uzņēmumā, tiek noteikta kas ir jālieto par vērtības mēru.
Otrajā nodaļā tiek atspoguļota grāmatvedības reģistru kārtošana. No panta 6-10 tiek noteikta kādā valodā jākārto grāmatvedība, kādi tiek uzskatīti par attaisnojuma dokumentiem, to obligātie rekvizīti. Tiek reglamentēta kases operāciju uzskaite. Kādiem dokumentiem jābūt sistemātiski sakārtotiem un uzglabātiem uzņēmuma arhīvā, tiek noteikti to uzglabāšanas termiņi un atbildīgā persona.
Trešajā nodaļā tiek atspoguļota inventarizācija un pārskati. No panta 11- 14 tiek noteikts kā jāveic inventarizācija, kādos termiņos jāiekļaujas un kādi dokumenti to reglamentē.
Ceturtajā nodaļā tiek atspoguļota grāmatvedības metodiskā vadība. To reglamentē 15. pants, kas nosaka Latvijas Republikas valdības izveidotās Grāmatvedības metodiskās padomes galvenos uzdevumus.
Piektajā nodaļā tiek atspoguļota atbildība par Latvijas Republikas likuma “Par grāmatvedību” pārkāpumiem. No panta 16- 17 tiek noteikts kādā gadījumā un kas tiek saukti pie atbildības Latvijas Republikas likumos paredzētajā kārtībā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties