Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:592183
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1. Saskaņā ar Civilprocesa likuma (turpmāk – CPL) 82. p, uz tiesas sēdi bija ieradies prasītāja pārstāvis (zvērināts advokāts), bet atbildētājs bija sēdi ignorējis. Bez prasītāja pārstāvja un tiesneša tiesas sēdē piedalījās arī tiesas sekretāre, tulks (saskaņā ar CPL 11. p.), kā arī skatītāji (ko viņiem atļauj likuma “Par tiesu varu” (turpmāk – LPTV) 16. p. 1. daļa un CPL 11. p.).

2. Tiesnese skatīja lietu vienpersoniski, kā to pirmās instances tiesām nosaka CPL 12. p.

3. Tiesnesei ienākot tiesas zālē, sekretāre lūdza klātesošos piecelties, tādējādi izrādot cieņu, kā tas ir noteikts CPL 152. p. 5. daļā. Pēc tam tiesnese izklāstīja lietas būtību, nosauca tiesas sastāvu, kā arī pārbaudīja procesa dalībnieku identitātes. Prasītāja pārstāvim tika nolasītas viņa procesuālās tiesības, bet vēlāk vaicāts, vai prasītājs uztur prasību. Šo darbību veikšanu reglamentē CPL 154., 155., 159., 160., kā arī 163. p.

4. Tā kā uz atbildētāja juridisko adresi, ievērojot CPL 54., 55. un 56. p. prasības, tika nosūtīta tiesas pavēste, tad viņa neierašanās uz tiesas sēdi bez savlaicīga rakstveida paziņojuma (74. p. 7. daļa) nevar aizkavēt lietas izskatīšanu, jo juridiskai personai ir jābūt sastopamai savā juridiskajā adresē, sacīja tiesnese.

5. Saskaņā ar CPL 163. p., tika uzsākta lietas izskatīšana pēc būtības. Tiesnese deva vārdu prasītaja pārstāvim, kurš atkārtoja prasības pieteikumā izteikto prasības būtību, lūdzot piedzīt no atbildētāja naudas parādu, līgumsodu, zaudējumus, kā arī tiesāšanās izdevumus. Pēc tam tiesnese jautāja prasītāja parstāvim, vai viņš nevēlas pievienot lietai kādus papildus rakstiskus pierādījumus (CPL 176. p.), uz ko prasītāja pārstāvis atbildēja, ka visi nepieciešamie materiāli jau ir lietā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties