Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:397995
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Savu mācību praksi es izgāju savā darba vietā- Rīgas rajona tiesā, kur strādāju kopš 2005.gada 14.februāra, pa šo laiku es daudz ko uzzināju to, kas palīdzēs man nākotnē kā juristam, kā arī izdarīju svarīgus secinājumus.

Cilvēces attīstība kopš tās vēsturiski apzinātiem pirmsākumiem liecina, ka tiesībām ir īpaša loma jebkuras tautas dzīvē. Tās ir ne tikai sabiedrības dzīves regulētājas, bet arī konkrēta laika civilizācijas, cilvēku materiālās un garīgās kultūras līmeņa atspoguļotājas.
Dr. habil. iur.prof. E. Meļķisis

Un ja jau pastāvēja tiesības, tad kāds arī gribēja tās pārkāpt. Un ja jau bija kas tās pārkāpj, vajadzēja arī tiesu, kas par tiesību pārkāpšanu piemēro sodu. Sākumā tiesu sprieda paši kungi, ķēniņi, baroni utt. Vēlāk jau parādījās tiesas, kas pastāv vēl līdz mūsdienām.
Visiem darbiem ir savi mērķi , tāpēc es mēģināšu definēt arī savas prakses mērķus un uzdevumus. Manuprāt, šīs prakses mērķis bija iepazīties man, kā topošam juristam, ar tiesas darbību, ar tiesu sistēmas problēmām. Tāpēc es mēģināšu šīs prakses ietvaros atrast gan pozitīvo, gan negatīvo Latvijas tiesu sistēmā. Kā arī manas prakses mērķis bija iepazīties ar pirmās instances tiesas darbību.
Tiesu sistēma ir kā neaizvietojams ķēdes posms valsts aparātā, jo, kā jau tas ir zināms, jau ilgu laiku Latvija ir neatkarīga republika, kurā tāpat kā citās demokrātiskās valstīs darbojas trīs varas – likumdevējvara, izpildvara un tiesu vara.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1190571
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties