Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Prakses atskaite Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra Rīgas reģionālās nodaļas Kontroles daļā

     

    Prakses atskaite12 Tiesības

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:429897
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra apraksts    3
  Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra Rīgas reģionālās nodaļas Kontroles daļa    4
  Kontroles daļas reglamentā noteiktie daļas uzdevumi un to analīze    5
  Individuālie prakses uzdevumi    12
  Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra Rīgas reģionālās nodaļas Kontroles daļas problēmjautājuma izklāsts un analīze    12
  Nobeigums    14
  Literatūras saraksts    15
  Atskaitei pievienoto dokumentu saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

No 2007.gada 5.februāra līdz 16. februārim autore tika norīkota pirmsdiploma praksē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra Rīgas reģionālās nodaļas Kontroles daļā. Par autores prakses vadītāju tika nozīmēta Rīgas reģionālās nodaļas Kontroles daļas vadītāja - valsts notāre ............... Prakses laikā autore tuvāk iepazinās ar Rīgas reģionālās nodaļas Kontroles daļas funkcijām un uzdevumiem. Tāpat autore piedalījās divās pirmās instances tiesas sēdēs, kur Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs bija iesniedzis prasību par kapitālsabiedrību darbības izbeigšanu.


Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra apraksts

Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs (turpmāk – Uzņēmumu reģistrs vai UR) ir administratīva valsts institūcija, kas saskaņā ar likuma „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru” 1.pantā noteikto veic komersantu un to filiāļu, ārvalstu komersantu un organizāciju pārstāvniecību un pārstāvju, kooperatīvo sabiedrību, Eiropas ekonomisko interešu grupu, Eiropas komercsabiedrību, Eiropas kooperatīvo sabiedrību, politisko partiju un to apvienību, biedrību un nodibinājumu, arodbiedrību, masu informācijas līdzekļu, koncesijas līgumu, izšķirošās ietekmes, komercķīlu, laulāto mantisko attiecību un šķīrējtiesu reģistrāciju un nodrošina attiecīgo reģistru vešanu; sniedz informāciju par reģistrētajiem tiesību subjektiem un juridiskajiem faktiem; veic citas normatīvajos aktos noteiktās funkcijas.
Uzņēmumu reģistrs darbojas Tieslietu ministrijas pārraudzībā, un tā darbību regulē likums “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”, Ministru kabineta apstiprināts Uzņēmumu reģistra nolikums un citi normatīvie akti.
Uzņēmumu reģistra struktūru veido tā administrācija un struktūrvienības (nodaļas, daļas). Uzņēmumu reģistru vada galvenais valsts notārs ( pašlaik Jānis Endziņš), kuru pēc tieslietu ministra ieteikuma ieceļ amatā un atbrīvo no amata Ministru kabinets. Reģistra galvenajam valsts notāram ir 2 vietnieki, kuru kompetenci nosaka galvenais valsts notārs. Uzņēmumu reģistram ir centrālais aparāts, kurš nodrošina reģistrāciju un pārējās funkcijas Rīgas reģionālajā nodaļā, kā arī organizē darbu 8 reģionālajās nodaļās: Bauskā, Daugavpilī, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Saldū, Valmierā un Ventspilī.
Reģistrējamo objektu reģistrāciju normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pamatā veic Uzņēmumu reģistra valsts notāri, izņēmuma gadījumos arī Uzņēmumu reģistra galvenais valsts notārs; Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra vietnieks.
Uzņēmumu reģistra galvenā funkcija ir reģistrācijas funkcija. Šīs funkcijas realizācijas rezultātā tiek nodrošināta arī vienota valsts uzskaite par reģistrējamajiem objektiem. Saskaņā ar dažādu likumu prasībām Uzņēmumu reģistrā tiek reģistrēti šādi objekti: komersanti; individuālie uzņēmumi; zemnieku saimniecības; zvejnieku saimniecības; kooperatīvās sabiedrības; biedrības; nodibinājumi; masu informācijas līdzekļi; pārstāvniecības bez tiesībām nodarboties ar komercdarbību; arodbiedrības; politiskās organizācijas (partijas); komercķīlas; laulāto mantiskās attiecības; koncesijas līgumi; šķīrējtiesas; izšķirošā ietekme; Eiropas ekonomisko interešu grupas; Eiropas uzņēmējsabiedrības (SE).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties