Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:850001
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Uzņēmuma ārējā vide    5
1.1.1.  Prezentācijas    5
1.2.  Vadītāja komunikācija ar sabiedrību    5
1.3.  Komunikācijas ar patērētājiem, klientiem    5
1.4.  Mārketinga darbības stratēģija    6
1.5.  Reklāma, noieta stimulēšana    6
1.6.  Tiešā pārdošana    7
1.7.  Sabiedriskās attiecības    7
2.  Uzņēmuma iekšējā vide    8
2.1.  Uzņēmuma nodibināšanas mērķis, misija    8
2.2.  Vadītāja komunikāciju prasme    8
2.3.  Darbinieki, personāla vadīšana    9
  Rīgas Latviešu biedrībā darbojas 566 biedri (dati uz 15.04.2008.), to skaitā 3 Rīgas Latviešu biedrības Goda biedri - Vaira Vīķe - Freiberga, Guntis Ulmanis un Jānis Stradiņš. 2007. gadā biedrībā uzņemti 20 jauni biedri    9
  Rīgas Latviešu biedrības personāla darbību vada    9
2.4.  Kultūra    10
2.5.  Sapulces, semināri    10
2.6.  Lietišķā dokumentācija    11
2.7.  Komunikācijas procesa organizēšana    12
2.8.  Tehniskā nodrošinājuma līmenis    12
  Secinājumi un priekšlikumi    13
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Prakses vietu izvēlējos atbilstoši savai nākamajai profesijai, kas ir cieši saistīta ar Rīgas Latviešu biedrības nama darbību. Šī iestāde ir pati senākā oficiāli dibinātā latviešu organizācija. Tai ir izcila nozīme nācijas vēsturē un tajā sniedzas gan vairāku ievērojamu mūsdienu Latvijas izglītības, kultūras un zinātnes iestāžu, gan Latvijas valstiskās neatkarības saknes. Biedrība dibināta 1868. gadā, bet tās pirmsākumi meklējami 19. gadsimta pirmajā pusē. Latviešu kultūras vēsturē 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā gandrīz visi nozīmīgi veikumi saistīti ar Rīgas Latviešu biedrības darbu, tāpēc var teikt, ka tai bija noteicoša loma patstāvīgas valsts tapšanā. Līdz 1914. gadam Rīgas Latviešu biedrība bija gandrīz visu latvisko centienu aizsācēja, organizētāja un atbalstītāja. Svarīgi būtu pieminēt, ka biedrība sarīkoja un vadīja Vispārējos Dziesmu svētkus, kuri kļuva tradicionāli, veicinot tautas pašapzināšanos un muzikālās kultūras izaugsmi. Šajā namā likti pamati latviešu teātrim un vēstures muzejam. Rīgas Latviešu biedrības darbība tika pārtraukta 1940. gadā, sākoties padomju okupācijai. Biedrība tika atjaunota 1989. gada 14. janvārī.
Mūsdienās Rīgas Latviešu biedrības nams ir brīvprātīga, neatkarīga, sabiedriska kultūras organizācija, kas nodarbojas ar dažādu sarīkojumu, lietišķu sanāksmju, prezentāciju rīkošanu un telpu īrēšanu. Par laiku, kad notiek telpu tehniskā sagatavošana vai iekārtošana, tiek aprēķināta maksa 50 % apmērā no noteiktā zāles izcenojuma stundā. Šajā iestādē tiek atbalstīti arī dažāda rakstura amatieru un profesionālo kolektīvu veidošanās, kā arī esošo darbība. Nams darbojas saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem un statūtiem, kuru pamatā ir 1938. gada 26.aprīlī ar nr. 18467 Sabiedrisko lietu ministrijā reģistrētie statūti. Šī biedrība ir juridiska persona ar saviem likumā noteiktā kārtībā pārreģistrētiem statūtiem un savu zīmogu ar uzrakstu "Rīgas Latviešu biedrība". Nams tiek uzturēts no līdzekļiem, kas tiek iegūti īrējot telpas. Namam ir tiesības saņemt līdzekļus arī no valsts un pašvaldības, ja tiek veikti konkrēti pasūtījumi.
Rīgas Latviešu biedrības nama telpas sarīkojumiem un lietišķām sanāksmēm labprāt izmanto valsts vadītāji un uzņēmēji, Latvijas un ārzemju diplomāti, firmas un sabiedriskas organizācijas. Nama zālēs notiek Latvijas Valsts Prezidentu pieņemšanas, starptautiskas konferences un plašas kultūras norises. Nama zāles – Zelta (249 m2), Baltā (298 m2), Līgo (120 m2) un Kluba (86 m2) – ir piemērotas kā nelieliem, tā plašiem sarīkojumiem – lietišķām sanāksmēm, banketiem un ballēm. Lielā zāle (352 m2) ar balkonu un skatuvi piemērota gan konferenču, teātra izrāžu, koncertu un sarīkojumu, gan arī deju un banketu rīkošanai. Kopējais apmeklētāju skaits, ko Latviešu biedrības nams var uzņemt ir 1285 cilvēki.


1. Uzņēmuma ārējā vide

Organizācijas ārējā vide ir tie organizācijas funkcionēšanas nosacījumi, procesi un elementi, kas atrodas ārpus organizācijas un tiešā vai netiešā veidā ietekmē tās darbību un izvirzīto mērķu sasniegšanu.
Jebkura organizācija ir ļoti cieši saistīta ar apkārtējo vidi, jo tā saņem no tās nepieciešamos resursus un piegādā klientiem organizācijas radīto produkciju vai pakalpojumus. Turklāt ārējā vidē pastāv daudzas citas organizācijas, kuras ir ieinteresētas konkrētās organizācijas pastāvēšanā.1

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties