Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:360056
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Prakses vietas raksturojums un normatīvais regulējums    4
2.  Profesionālās pirmsdiploma prakses laikā veikto darbu uzskaitījums, to raksturojums    9
3.  Profesionālās pirmsdiploma prakses laikā novēroto problēmu analīze    14
  Kopsavilkums    16
  Izmantoto normatīvo aktu un literatūras saraksts    17
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkums
Izejot profesionālo praksi AS Swedbank Tiesvedības atbalsta apakšnodaļā, praktikante guva lietderīgu pieredzi un nostiprināju teorētiskās zināšanas civiltiesībās, civilprocesā, lietvedības un juridisku dokumentu sagatavošanā, kā arī veicot citos praktiskos uzdevumus.
Bija lietderīgi iepazīties ar ārējiem un iekšējiem normatīvajiem aktiem, kas reglamentē AS Swedbank darbību. Swedbank AS ļoti pamatīgi un sīki regulē savu iekšējo darbību ar dažāda veida iekšējo dokumentu, normatīvo aktu palīdzību. Ikvienam finanšu pakalpojumam banka izstrādājusi savu procedūru, kas darbiniekiem jāievēro to sniedzot. Iekšējie noteikumi ir konfidenciāla informācija un pieejama tika bankas darbiniekiem.
Prakses laikā iepazinos ar kredītlietās esošajiem dokumentiem, kredītu piedziņas lietu materiāliem, dažādu apakšnodaļas darbinieku darba specifiku. Varēju izmantot gūtās zināšanas sastādot juridiskus dokumentus. Guvu ieskatu AS Swedbank darba tiesiskajā regulējumā un veicu problēmu analīzi.
AS Swedbank Tiesvedības atbalsta apakšnodaļas darbinieki veic savus pienākumus profesionāli un atbilstoši likumdošanas un iekšējo normatīvo aktu prasībām, taču arīdzan saskaras ar lielu kredītlietu apjomu un veic liela apjoma informācijas apstrādi. Liela problēma ir milzīgais informācijas apjoms, ko nākas apstrādāt, neskaitāmas datubāzes, kurās nemitīgi jāatjauno informācija, neskaitāmas kredītlietas, kuras jāspēj atrast ne tikai datubāzes, bet arī fiziski – biroja telpās, kur tās diezgan haotiski izkārtotas dažādas vietās bez hronoloģiskas vai alfabētiskas secības. Saņemtās un nosūtītās korespondences apjomi ir lieli, tās reģistrēšana, apstrāde prasa daudz laika un enerģijas.
Darba vide ir atbilstoša, komfortabla, apakšnodaļas kolektīvs – draudzīgs, saliedēts un uz vienotu mērķi virzīts, ko var teikt arī par visas AS Swedbank darbu. Prakses laikā pirmo reizi iepazinos ar darbu kredītiestādes struktūrvienībā, centos izprast finanšu nozares un jurisprudences savstarpējo mijiedarbību, kā arī aizdevumu atgūšanas procesu, tā procedūru un iespējamās problēmas. Kopumā ar prakses vietas izvēli praktikante ir apmierināta - tā ir pieredze un zināšanas, ko varēs izmantot arī nākotnē, ja vēlas veidot karjeru jurisprudencē privātā sektora uzņēmumos. Praktiski veidojot juridiskus dokumentus, vairāk tika izprasta dažādu tiesību normu pielietošana un gūts plašāks ieskats juristu darbā kredītiestādē. Iegūta arī noderīga informācija par darba tiesisko regulējumu bankā, kas noderēs bakalaura darbā pielietojamās informācijas apstrādei. Prakse bijusi noderīgām atziņām un pozitīviem iespaidiem bagāta.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1331512
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties