Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:885978
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1.Lai varētu noskaidrot, kādus ekonomiskos rezultātus ir guvis uzņēmums, veicot finansiālo darbību, ir nepieciešams sastādīt gada pārskatu, kurā ir ietverta bilance – viena no svarīgākajām gada pārskata sastāvdaļām, kas atspoguļo uzņēmuma finansiālo stāvokli noteiktā brīdī, peļņas un zaudējumu aprēķins, kas atspoguļo uzņēmuma ieņēmumus un izmaksas, kā arī uzņēmuma iegūto peļņu vai zaudējumus un pārskats par naudas plūsmu, no kura var uzzināt par uzņēmumā veikto kapitālieguldījuma apjomu, saņemtajiem finansējumiem un peļņas izlietojumu. Šos pārskatus izmanto arī uzņēmumu finanšu analīzei, konkrētajā gadījumā – SIA “Dynamic records” finanšu analīzei.
2. SIA “Dynamic Records” finansiālā darbība ir diezgan veiksmīga, par to liecina arī veiktā finanšu analīze. Šis uzņēmums ir jauns, jo tam ir iesācies trešais nopietnas darbības gads, pamazām ir veidojies gan savu pastāvīgo piegādātāju, gan pastāvīgo pircēju loks. Ņemot vērā šo faktu, finanšu analīzes rezultāti kopumā, manuprāt, liecina par uzņēmuma finansiālās darbības efektivitāti un augšupeju.
3. Pārskata gadā ilgtermiņa ieguldījumi palielinājušies un pieaudzis pašu kapitāls, palielinās arī uzņēmuma darbības finansējums ar saistītiem līdzekļiem, to apliecina aprēķinātais pašu kapitāla īpatsvars, kurš ir zems un it kā neliecina par labu finansiālo stāvokli, tomēr citi aprēķinātie maksātspējas rādītāji apliecina to, ka uzņēmums ir spējīgs dzēst savas saistības noteiktajā termiņā.
4. Likviditātes rādītāji ir augsti, kas liecina par to, ka arī īstermiņa saistības uzņēmums spēj segt, tomēr būtu jāpadomā par debitoru samazināšanu, jo naudas līdzekļi ir samazinājušies, toties debitori pieauguši un tas liecina par neracionālu līdzekļu struktūru, kā arī var rasties vajadzība pēc jauniem aizņēmumiem.
5. Rentabilitātes rādītāji pārskata gadā ir samazinājušies, jāuzmanās no tālākas krišanas.
6. Pārskata gadā apgrozījumiem ir labs rādītājs. Tas, ka triju darbības gadu laikā ir tik strauji augusi peļņa nozīmē par uzņēmuma spēju pastāvēt, attīstīties un veiksmīgi darboties arī nākotnē.
7. Uzņēmuma līdzekļi tiek izmantoti intensīvi un apgrozās ātri, par to liecina aprēķinātie līdzekļu izmantošanas efektivitātes rādītāji. Neskatoties uz diezgan zemo aktīvu aprites rādītāju, kas jaunam uzņēmumam ir pilnīgi pieļaujami, augstais krājumu aprites koeficients liecina par uzņēmuma stabilitāti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties