Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
5,49
Ietaupījums:
0,60 (11%)
Cena ar atlaidi*:
4,89
Pirkt
Identifikators:560182
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.09.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2013.g. - 2013.g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  SIA „Rīgas Piensaimnieks”    5
2.  SIA „Rīgas Piensaimnieks” laboratorijas uzdevumi pārtikas kontrolē    11
3.  Pārtikas produktu analīzes veidi    12
4.  Pārtikas produktu un izejvielu organoleptiskā analīze    13
4.1.  Piena produktu novērtēšana    13
4.2.  Produktu paraugu sagatavošana    14
5.  Piena produktu analīzes metodes    15
5.1.  Novērtēšanas metodika sviestam    15
5.2.  Novērtēšanas metodika sieram    15
5.3.  Novērtēšanas metodika dzeramajam pienam    17
5.4.  Novērtēšanas metodika krējumam    18
5.5.  Novērtēšanas metodika skābpiena produktiem un skābam krējumam    20
5.6.  Novērtēšanas metodika saldējumam    21
5.7.  Novērtēšanas metodika sausiem piena produktiem    22
6.  Laboratorijā izmantojamā aparatūra    24
7.  Sanitāri higiēnisko normu ievērošana uzņēmumā    30
8.  Drošības tehnika laboratorijā    34
Darba fragmentsAizvērt

5.6. Novērtēšanas metodika saldējumam
Paraugus noņem:
• Fasētam produktam – attiecīgu iepakojumu skaitu,
• Nefasētam produktam – vismaz 500 grami lielu paraugu.
Paraugu uzglabāšanas temperatūra kā norādīts marķējumā, ja tādas norādes nav, tad mīnus 18o C temperatūrā.
Saldējuma parauga temperatūra degustācijas laikā mīnus 13o C ± 2o C.
Saldējumam vērtē:
• Izskatu – pievēršot uzmanību pildījuma virsmai, krāsai, tīrībai, sastāvdaļu, piedevu daudzumam virsmas redzamajā daļā,
• Konsistenci – vērtēšanu veic, ņemot saldējumu ar karotīti, to košļājot, ļaujot tam izkust mutē,
• Smaržu / garšu – ļaujot paraugam izkust mutē, novērtē tā garšu, smaržu,
• Kušanas īpašības – nosaka, kā paraugs saglabājis savu formu un lielumu, vai no parauga ir iztecējis šķidrums, vai masa ir homogēna un krējumveidīga, biezpienveidīga, putaina, vai ūdeņaina.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Prakses atskaite. SIA "Rīgas Piensaimnieks"”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/560182

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties