Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:189061
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    7
1.  GRĀMATVĒDĪBAS ĀRPAKALPOJUMI LATVIJĀ    7
1.1.  SIA “X” vispārējais raksturojums    7
1.2.  Ekonomiskie radītāji    10
2.  MUITAS NODOKĻA PIEMĒROŠANAS ANALĪZE    13
2.1.  Muitas nodokli kā ārējais tirdzniecības instruments    13
2.2.  Muitas tarifi un kvotas    18
3.  SIA “X” GRĀMATVĒDĪBAS DARBIBA NODOKĻU JOMĀ    22
3.1.  SIA „X“ galvēnais klients SIA “XX”    22
3.2.  Muitas nodoklis kas ir paredzēts ātri bojājošām precēm    25
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    25
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Prakses laikā tika izdarīti sekojošie secinājumi:
Grāmatvedības uzskaite uzņēmumā ir praktiski pilnībā datorizēta, kas atvieglo un paātrina darbu apstrādi.
Grāmatvedība kā ārpakalpojums ļauj būtiski samazināt uzņēmuma izmaksas.
Muitas lietas Latvijas teritorijā tāpat kā jebkurā citā ES dalībvalstī nosaka galvenokārt ES muitas likumdošanas akti - regulas.
Muitas lietas ietver kārtību, kādā preces pārvieto pāri valsts robežai, to aplikšanu ar ievedmuitas nodokli un izvedmuitas nodokli un citiem normatīvajos aktos paredzētajiem maksājumiem, kurus administrē Valsts ieņēmumu dienests, muitošanu, muitas kontroli, kā arī citus līdzekļus un darbības, ar kuru palīdzību tiek īstenota muitas politika.
Saskaņā ar preču brīvas kustības principiem ES un to ietvaros izveidotas muitas savienību, pēc Latvijas iestāšanas ES Latvijas uzņēmējiem ir iespējama atvieglota tirdzniecība ar parejam ES dalībvalstīm. Starp ES dalībvalstīm muitas robežas neeksistē, bet darbojas tikai izlases veida muitas kontroles, ko veic mobilās kontroles vienības.
Izlaižot preces brīvam apgrozījumam ES muitas teritorijā, tiek piemērots vienotais ievedmuitas nodokļa tarifs tas nozīmē, ka, importējot preces ES, jebkurā no dalībvalstīm, tiek piemērota viena un tā pati ievedmuitas likme, bet PVN par importētajām precēm tiek piemērots vēlāk izlaižot preces patēriņam konkrētajā dalībvalstī. Tarifs ir vienots visām ES dalībvalstīm, bet nodokļa likme mainās atkarībā no importētās produkcijas un tās izcelsmes.
ES muitas nodokli un tirdzniecības politikas pasākumus piemēro tikai attiecībā pret precēm, kas tiek importētas no valstīm, kuras nav ES dalībvalstis. Preces pārvietojot starp ES dalībvalstīm, tām nepiemēro muitas nodokli un tirdzniecības politikas pasākumus, izņemot gadījumus, kad preces nav Eiropas Savienībā nomuitotas – nav izlaistas brīvam apgrozījumam. Tā kā muitas nodokļa likmes ir vienotas visā ES teritorijā, tad šo nodokli preču importētājs samaksā atbilstoši ES regulās noteiktajām likmēm, kas tiek publicētas ES oficiālajā izdevumā.

Balstoties uz veiktiem secinājumiem, tika sniegti sekojošie priekšlikumi:
„x GROUP” mērķis ir turpināt izaugsmi un paplašināt piedāvātos pakalpojumus un biroju tīklu. Lai sasniegtu šo mērķi, ir jāizpēta tirgu un jāpiesaista jaunus, perspektīvus klientus, kā arī reizi mēneši jāorganizē dažādus kursus un seminārus, lai uzņēmuma darbiniekiem būtu iespēja regulāri papildināt savas zināšanas un iepazīties ar izmaiņām likumdošanā.
Jāizpēta ES datubāzi TARIC, kurā ir apkopota informācija par visu preču ievedmuitas tarifiem un tirdzniecības pasākumiem, lai rezultāta nebūtu neskaidrības ievedot no ārvalstīm preces, kuras ir domātās izplatīšanai ES teritorijā.
Lai sekmētu uzņēmēju muitas tiesību aktu atbilstošu piemērošanu, muitas iestādēm jānodrošina neierobežota uzņēmēju piekļūšana vispārējai publiskotai informācijai, tai skaitā arī internetā, kā arī pēc uzņēmēju pieprasījuma - specifiskai, muitas iestāžu rīcībā esošai informācijai par muitas jautājumiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties