Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:634705
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.04.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tiesnesis: Narvila
1.Saskaņā ar Civilprocesa likuma ( turpmāk – „CPL” ) 24. pantu, lieta tika izskatīta rajona ( pilsētas ) tiesā. Saskaņā ar CPL 84. pantu, uz sēdi abām pusēm ieradās to pilnvarotie pārstāvji, to pierādot CPL 85. pantā noteiktajā kārtībā. Prasītāju pārstāvēja zvērināts notārs, kurš uzrādīja pilnvaru, ka ir tiesīgs to darīt. Saskaņā ar tiesu sēžu atklātības principu, kas noregulēts likuma „Par tiesu varu” ( turpmāk – „LPTV” ) 19. panta 1.daļā un CPL 11.pantā, tiesas sēdē uzturējās arī skatītāji. Sēdē piedalījās arī tiesas sekretārs ( LPTV 102. pants ).
2.Tiesnesei ienākot tiesas zālē, tiesas sēdes sekretāre lūdza visus klātesošos piecelties. Šāds cieņas apliecinājums tiesai tika izrādīts saskaņā ar CPL 152. pantu. Kā noteikts LPTV 31. pantā, lietu izskatīja tiesnesis vienpersoniski un attiecīgi šā paša likuma 71.pantam, tiesnese tiesu sprieda tērpusies mantijā ar uzvilktu amata zīmi.
3.Sākot sēdi, tiesnese paziņoja, kāda lieta tiks skatīta un nosauca tiesas sastāvu, tad tika pārbaudītas lietas pārstāvju pilnvaras. Tiesa nolasīja tās dalībniekiem to procesuālās tiesības. Tālāk sekoja jautājums no tiesneses puses, vai ir tiesas sastāva noraidījumi un vai ir lūgumi. Šīs darbības tika veiktas saskaņā ar CPL 154., 155., 159. un 160. pantu. Saskaņā ar CPL 163. panta 2. daļu, tiesnese uzdeva jautājumu, vai prasītājs vēl joprojām uztur apsūdzību un vai atbildētājs to atzīst.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1320422
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties