Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
4,99
Ietaupījums:
0,80 (16%)
Cena ar atlaidi*:
4,19
Pirkt
Identifikators:120592
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.07.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011.g. - 2012.g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma raksturojums    4
1.1.  SIA „Āma” pamatdarbība    4
1.2.  Izejvielu bāze    4
1.3.  Uzņēmuma darbības rajons    6
2.  Ražošanas iekārtas    7
2.1.  Uzņēmumā izmantojamās iekārtas    7
2.2.  Iekārtu raksturojums    7
2.2.1.  Kūpināšanas vārīšanas kamera    7
2.2.2.  Kūpināšanas krāsnis    8
2.2.3.  Gaļas vakuuma masētājs    9
2.2.4.  Gaļas sālīšanas inžektors    9
2.2.5.  Pildspiede    10
2.2.6.  Kuteris    11
2.2.7.  Gaļas maļamā mašīna    11
2.2.9.  Klipsators    12
3.  Gaļas produktu ražošanas tehnoloģijas, un gatavošana    14
3.1.  Produktu apstrādes veidi    14
3.2.  Produktu vārīšana ar tvaiku    14
3.3.  Produktu kūpināšana    14
3.4.  Produktu sālīšana, ar sauso, un slapjo sālīšanas metodi    15
4.  Desu izstrādājumu gatavošana    16
4.1.  Desu masas gatavošana    16
4.1.1.  Desu receptūras    16
4.2.  Karsti kūpinātas salami desas gatavošanas shēma, un apraksts    17
4.3.  Augstākā labuma sardeļu gatavošanas shēma, un apraksts    19
5.  Ražošanas vadīšana    22
5.1.  HACCP sistēma uzņēmumā    22
  Secinājumi un priekšlikumi    23
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    24
Darba fragmentsAizvērt

1. UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS
1.1. SIA „Āma” pamatdarbība
Gaļas pārstrādes uzņēmuma galvenā pamatdarbība ir gaļas produktu ražošana, un tirdzniecība. Uzņēmums galvenokārt ražo desu izstrādājumus, un dažāda veida kūpinājumus, izmantojot dažāda veida gaļas izejvielas, un dabīgus garšvielu maisījums.
Uzņēmums ražo šādus desu izstrādājumus:
Vārītās desas (cīsiņus, sardeles)
Pusžāvētās desas
Dūmdesas
Vārīti kūpinātās desas
Uzņēmums ražo šādus kūpinātus gaļas izstrādājums:
Cūkgaļas krūtiņas
Kakla, muguras karbonādes (kūpina veselā veidā, un šķēlēs)
Cūku vaigi
Ribas
Speķi ar ādu, un bez ādas
Cūku stilbus
Ruletes
Šķiņķus
Vistu stilbus, šķiņķus
Filejas
Ražotnei blakus atrodas veikals kur visa gatavā produkcija tiek realizēta, papildus veikalā tirgo arī cita veida pārtikas produktus.

1.2. Izejvielu bāze
Galvenās izejvielas uzņēmumā:
Bekona cūkas – svars 100 kg, speķis 2 cm
Gaļas cūkas – svars 150 kg, mazs speķa, daudz liesuma
Speķa cūkas – speķis 5 cm
Uzņēmums vairāk iepirka bekona cūkas, dienā parasti atkauloja 6 – 10 cūku liemeņus, pēc atkaulošanas gaļu sadalīja pa šķirām, un daļu, nosūtīja uz veikalu, gaļas atgriezumus, un izstrādājumus, nolika sālītavā. Gaļas, un speķa cūkas iepirka atsevišķos gadījumos.
Galvenās gaļas izejvielas, gaļas izstrādājumu ražošanā:
1. šķiras liellopu gaļa - tiek iegūta no pakaļējā izcirtņa liesās daļas. Galvenokārt sastāv no muskuļaudiem, un olbaltumvielām, kā arī nedaudz redzamiem saistaudiem, un taukaudiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Kvalifikācijas prakse gaļas tehnologiem”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/120592

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties