Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:242037
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Prakses vietas apraksts.

Prakses vieta, laikā no 26.07.2004. līdz 23.08.2004., bija sabiedrība ar ierobežotu atbildību ”NIANSE-A”. SIA juridiskā adrese – Skolas iela 6, Rūjiena, Valmieras rajons. Juridiskais statuss ir nodrošināts ar statūtiem, kas reģistrēti Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā 1998.gada 24.martā, reģistrācijas Nr. 410301400. Juridisko statusu apliecinošie dokumenti atbilst LR normatīvo aktu prasībām.
Dibinātāja ir fiziska persona Anete More, kura ir šī uzņēmuma dibinātāja. SIA ”NIANSE-A”, ieskaitot vadību, strādā 4 darbinieki.
Direktores pamatuzdevumi ir plānot un vadīt darbības stratēģiju, nodrošināt tās izpildi, sastādīt budžeta tāmi, slēgt līgumus ar piegādātājiem, klientiem un citām saistošām iestādēm, organizācijām, uzņēmumiem, plānot un kontrolēt resursu izlietojumu, izrīkot ikdienas darbus, iepirkt nepieciešamās preces un materiālus.
Grāmatvedes pamatuzdevumi ir plānot un noteikt budžeta un grāmatvedības kontroli un citus grāmatvedības darbības aspektus un sistēmas, kā arī konsultēt šajos jautājumos, sagatavot finansu dokumentus apstiprināšanai pirms iesniegšanas vadībai, juridiskām un citām ar likumu noteiktām personām, sagatavot maksājumu deklarācijas, konsultēt par nodokļiem un maksājumu problēmām, sagatavot budžeta ieņēmumu prognožu pārskatus, veikt grāmatvedības uzskaiti likumā noteiktā kārtībā, kontrolēt pārskatus un grāmatvedības grāmatas, veikt statistikas pārskatu analīzi, veikt citus līdzīga satura uzdevumus.
Apkalpojošā personāla (administratores un manikīres) pamatuzdevumi ir veikt klientu kosmētisko aprūpi, obligāta aparātu un instrumentu dezinfekcija pēc katra klienta, sniegt kvalitatīvas un profesionālas konsultācijas, rūpēties par salona telpu tīrību un kārtību.
Sabiedrība sniedz solārija, manikīra, friziera, infrasarkanās pirts pakalpojumus. Salona darbības nodrošināšanai iegādāts solārija aparāts Ergolaine 300 Classic, infrasarkano staru pirts un citi nepieciešamie pamatlīdzekļi un inventārs. Lai piesaistītu klientus salons izplata reklāmas vēstules, atlaides uz svētkiem, dzimšanas dienām, dāvanu kartes, 10-to solārija apmeklējuma reizi bez maksas un dažādus citādus pārsteigumus. Salona cenas ir elastīgas, ņemot vērā pieprasījumu un piedāvājumu. Vasaras mēnešos tiek noteiktas vasaras cenas solārija pakalpojumiem, visās pozīcijās cenas samazinot par Ls 0.50.

2. Pašnovērtējums.

Prakses laikā SIA ”NIANSE – A’’ es pilnveidoju savas zināšanas grāmatvedībā. Par prakses vadītāju tika nozīmēta SIA grāmatvede Ingrīda Lapiņa. Manos pienākumos ietilpa dokumentu sakārtošana pa mapēm t.i attaisnojuma dokumentus sadalot ārējos un iekšējos dokumentos, grāmatošana – kontēšana. Līdz ar to nācās pārbaudīt saņemtos dokumentus pēc to formas, satura un aritmētiski, kā arī no saimnieciskā darījuma atbilstības viedokļa. Pēc dokumentu pārbaudes uz tā tika norādīts grāmatojums, uz kura konta debetā un kredītā attiecīgais darījums iegrāmatots. Vēl bez tā nodarbojos ar atskaišu sagatavošanu un algas aprēķināšanu u.c. uzticēto pienākumu izpildi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1142887
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties