Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
6,49
Ietaupījums:
0,71 (11%)
Cena ar atlaidi*:
5,78
Pirkt
Identifikators:242519
Vērtējums:
Publicēts: 24.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums    5
2.  Apmeklētāju skaita aprēķins    6
3.  Sortimenta minimuma sastādīšana    9
4.  Porciju skaita aprēķins    10
5.  Ēdienkartes sastādīšana    12
6.  Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde    14
7.  Ēdienu izejvielu izmaksu aprēķins    24
8.  Ēdienu kvalitātes izvērtējums    25
9.  Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķināšana    2
10.  Izejvielu prečziniskais raksturojums    42
  Kopsavilkums    45
  Izmantotā literatūra    46
Darba fragmentsAizvērt

KOPSAVILKUMS
Izstrādājot ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokumentāciju jāņem vērā dažādi kritēriji, piemēram, ēdināšanas uzņēmuma tips, atrašanās vieta, apkalpošanas veids, blakus esošo ēdināšanas uzņēmumu piedāvājums, gadalaiki un citas iezīmes.
Tieši ēdienkarte ir vislabākais ēdināšanas uzņēmuma raksturojošais lielums, tāpēc jāizvērtē, kādi ēdieni būtu vispiemērotākie, lai tos varētu prasmīgi un pareizi pagatavot un piedāvāt par atbilstošu un pieņemamu cenu. Pēc ēdienkartes piedāvājuma tiek veikta pārējā dokumentācija, tiek rēķinātas- tehnoloģiskās, kalkulācijas kartes, tehnoloģiskās shēmas, nepieciešamais izejvielu daudzums u.c. Izvērtējot ēdienu kvalitāti, var uzzināt vai nav jāveic korekcijas ēdienkartē, ja, piemēram, ēdiens ir maz pieprasīts vai nav vizuāli baudāms.
Šo darbu rakstot tika veikts:
uzņēmuma raksturojums;
atbilstoša ēdienkartes izveide;
tehnoloģisko karšu un shēmu izveide;
kalkulācijas aprēķins;
apmeklētāju skaita dienā aprēķins;
dienā nepieciešamo izejvielu aprēķins;
izejvielu prečziniskais raksturojums.
Tikai pareiza ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokumentācija nodrošina un paredz labu, kvalitatīvu uzņēmuma darbību, kas nodrošina gan pareizu un drošu ēdienu pagatavošanu, gan klientu apmeklējumu, gan peļņu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokumentu izstrāde”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/242519

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties