Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
4,49
Ietaupījums:
0,81 (18%)
Cena ar atlaidi*:
3,68
Pirkt
Identifikators:578373
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma plānojums un iekārtojums    4
1.1.  Higiēnas faktori    4
1.2.  Ēka un iekārtas    5
1.3.  Pārtikas ražošanas telpas    6
2.  Ūdensapgāde    7
3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas (ierīces)    8
4.  Apgaismojums    9
5.  Ventilācija    9
6.  Ģērbtuves un tualetes    10
7.  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku    10
8.  Iekārtas un darbarīki    11
9.  Ražošanas higiēnas prasības    12
10.  Personāla higiēna    15
11.  Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums    16
12.  Pārtikas atkritumi    18
  Priekšlikumi    19
  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra    21
  Pielikums    22
Darba fragmentsAizvērt

PRIEKŠLIKUMI
1. Ēdināšanas uzņēmumam „Ķīvīškrogs” vajadzētu izstrādāt vienotus formas tērpus viesmīlēm, lai vieglāk būtu atšķirt apkalpojošo personālu no klientiem.
2. Ieteicamāk būtu ja darbinieku formas tērpus mazgātu speciāla firma, ne darbinieki paši mājās, jo tā varētu nodrošināt augstāku tīrības līmeni.
3. Tā kā starp sienu flīzēm uzņēmumā ir 1,2 cm atstarpes, autore ieteiktu tās tīrīt un dezinficēt, cik bieži vien iespējams.
4. Iegādāties dekoratīvās līstītes uz grīdu – sienu – griestu salaiduma vietām ieapaļās formās, lai būtu vieglāk tīrīt.
5. Personālam vajadzētu atsevišķu tualeti, lai nebūtu jāizmanto klientu tualete.
6. Vajadzētu atbrīvoties no galda piederumiem ar koka galiem, jo tie jau sen ir zaudējuši savu sākotnējo izskatu.
7. Noasfaltēt grantētā ceļa posmu, kas ir uzņēmuma teritorijā.
8. Pilnībā iežogot uzņēmuma teritoriju, lai nevarētu piekļūt meža zvēri un citas nevēlamas personas.
9. Griezties pie mežniecības un lūgt atļauju, lai varētu nozāģēt lielos kokus, pie ražošanas telpas logiem, kas vasarā ir pilni ar kukaiņiem un putniem, bet rudenī ar birstošām lapām.

SECINĀJUMI
1. Lai ēdināšanas uzņēmums spētu veiksmīgi darboties, tam ir jāievēro labas higiēnas prakses vadlīnijas un daudz likumu, piemēram, Eiropas Parlamenta un Padomes regula (EK) Nr.852/2004 „Par pārtikas produktu higiēnu”.
2. Uzņēmumā ir jābūt izstrādātam mazgāšanas – dezinsekcijas plānam, vēlams, lai būtu izstrādāti arī personāla higiēnas noteikumi.
3. Uzglabājot pārtikas produktus, ēdināšanas uzņēmumā ir jāievēro to uzglabāšanas temperatūra un ēdienu savienojamība tos uzglabājot, lai nerastos mikroorganismi.
4. Materiāliem un priekšmetiem, kuri nonāk saskarē ar pārtiku jābūt nekaitīgiem, netoksiskiem un drošiem.
5. Ēdināšanas uzņēmumā „Ķīvīškrogs” darbam par pamatu tiek ņemtas lielākoties higiēnas vadlīnijas, nodrošinot, kvalitatīvu un cilvēkiem nekaitīgu pārtiku.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/578373

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties