Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
4,49
Ietaupījums:
0,85 (19%)
Cena ar atlaidi*:
3,64
Pirkt
Identifikators:379936
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Uzņēmuma plānojums un iekārtojums   
1.1.  Higiēnas faktori   
1.2.  Ēka un iekārtas   
1.3.  Pārtikas ražošanas telpas   
2.  Ūdens apgāde   
3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas (ierīces)   
4.  Apgaismojums   
5.  Ventilācija   
6.  Ģērbtuves un tualetes   
7.  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku   
8.  Iekārtas un darba rīki – materiāli un konstrukcijas ar higiēnas nodrošināšanas iespējām   
9.  Ražošanas higiēnas prasības   
10.  Personāla higiēna   
11.  Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums   
12.  Pārtikas atkritumi   
Darba fragmentsAizvērt

12. PĀRTIKAS ATKRITUMI
Pārtikas atkritumi tiek izmesti virtuvē speciāli tam domātos plastmasas konteineros, kas vajadzības gadījumā ir tīrāmi un dezinficējami – kas tiek darīts ļoti reti, konteineros ir atkritumu maisi. Atkritumus izmet gan virtuves darbinieki, gan oficiantes.
Kad konteineri ir pilni –parasti darba dienas beigās tie tiek iznesi uz lielajiem atkritumu konteineriem ēkas iekšpagalmā.
Uzņēmumam ir noslēgts līgums ar atkritumu apsaimniekošanas firmu, kas veic atkritumu savākšanu reizi nedēļā.
Secinājumi – ēdināšanas uzņēmums cenšas ievērot higiēnas prasības.
Ēdināšanas uzņēmumā ražošanas procesa laikā var rasties dažādi atkritumi, ko var iedalīt
šādās grupās:
ēdienu atliekas (gatavu ēdienu pārpalikumi, augu izcelsmes blakusprodukti – mizas
u.c., fritēšanā izmantotās eļļas);
agrākā pārtika (pārtikas produkti, kuriem beidzies derīguma termiņš);
dzīvnieku izcelsmes blakusprodukti (zivju, gaļas un olu pirmapstrādē radušies
neēdamie pārtikas atkritumi);
citi atkritumi (papīrs, stikls, metāls utt.)
Pārtikas un citus atkritumus uzņēmumā savāc atkritumu konteineros un seko, lai tie tiktu savlaicīgi iztukšoti, nepieļaujot pārmērīgu atkritumu uzkrāšanos. Atkritumu konteineru konstrukcija un materiāls ir ērts lietošanā un tīrīšanā. Atkritumu uzglabāšanai izmanto aiztaisāmus konteineros (ja nepieciešams, tie atveras bez roku palīdzības, t.i., kājminamie u.c.). Atkritumu savākšanai lieto vienreizējās lietošanas polietilēna maisus, ko ieklāj konteineros. Darba procesā atkritumu tvertnes var būt atvērtas, ja tas nerada piesārņojumu
apkārtējā vidē.
Konteineru skaitam uzņēmumā jābūt pietiekamam, un ražošanas telpās tos izvieto darba
vietās. Konteinerus iztukšo pēc nepieciešamības, bet ne retāk kā vienu reizi maiņā. Pēc
katras iztukšošanas tos mazgā, žāvē, turklāt periodiski dezinficē speciāli paredzētā vietā
un/vai telpā.
Āra atkritumu konteinerus izvieto speciāli norobežotā, labiekārtotā laukumā, kuru uztur
kārtībā un tīrībā, nepieļaujot dzīvnieku un kaitēkļu piekļuvi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/379936

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties