Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:977973
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.07.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sastopamās augsnes pārsvarā ir iekultivētas aluviālas karbonātaugsnes, krastu nogāzēs – erodētas augsnes. Pie upēm sastop arī velēnu glejaugsnes, velēnpodzolētās glejaugsnes, lēzenākās nogāzēs – brūnaugsnes. Atsevišķās vietās – tipiskais podzols, velēnu podzolaugsnes (Latvijas ģeogrāfijas atlants, 2009.)
Pateicoties brūnaugšņu auglīgumam Abavas krastu ielejas ir viena no vislabāk iekultivētajām senlejām Latvijas teritorijā Abavas krasti atrodas dabas parka teritorijā, tāpēc lauksaimniecība vietām ir ierobežota. Abavas tuvumā ir sastopami tādi derīgie izrakteņi kā māls, smilts un grants, kā arī neatsverams ir pats saldūdens resurss. Mežainums – aptuveni 50%, kas palielinās aiz Sabiles un dominē no Rendas līdz Abavas ietekai Ventā. Pateicoties mitruma režīmam izveidojušās kūdras ieguves vietas. (Latvijas daba, 1994.-1998.). Abavas upes tuvumā izvietojušās vairākas urbānas teritorijas, kas vienlaikus ir arī kultūrvēsturiska vērtība – Kandava un Sabile, kā arī citas, mazākas apdzīvotas vietas – Renda, Veģi, Valgale, Priedes u.c. (Latvijas ģeogrāfijas atlants, 2009.).
Abavas izbūvēta hidroelektrostacija - Bišpēteru HES (Valsts Vides dienests, 2009.) un netiešā upes ielejas apkārtnē notiek koksnes iegūšana. Abavas upei vietām pietuvojas autoceļi. Abavas upe ir bagāta ar zivju resursiem, piemēram, Asari, Ālanti, Raudas, Līdakas, Sapali, Vimbas u.c., bet noteikti makšķerēšanas ierobežojumi, nenotiek rūpnieciska zivju makšķerēšana (Ministru kabinets, 2009.).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties