Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:954262
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.06.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Ārējās vides novērtējums, jeb PEST analīze runā par Politiskiem, Ekonomiskiem, Sociāliem un Tehnoloģiskiem vides aspektiem, kas var radīt riskus.
1. Politiskais aspekts. Valsts regulē pašvaldības rīcību visās jomās, valsts pieņemtie lēmumi ietekmē arī pilsētiņas izveidi. Mūsu gadījumā, piemēram, pilsētiņas projektēšanu un izveidi, būvniecību, labiekārtošanu, pilsētiņas kultūras dzīvi un uzņēmējdarbību tirdzniecības kārtību. Ja pasākuma organizācijas laikā kāds no nosacījumiem mainās, var rasties neparedzēti izdevumi jeb darbības.
2. Ekonomiskais aspekts. Ekonomiskais stāvoklis jebkurā teritorijā ietekmē vietējo iedzīvotāju maksātspēju; ekonomiskajam stāvoklim pasliktinoties, var izveidoties situācija, ka plānotās pilsētiņas cena noteikta par augstu. Pilsētiņā dzīvošana kļuvusi par dārgu un tas nav pensionāriem pieejams un pievilcīgs.
3. Sociālais aspekts. Dažādu institūciju un uzskatu, priekšstatu iespaids var mainīt mērķauditorijas attieksmi pret pilsētiņu – ja pilsētiņa ir pretrunā ar vietējām tradīcijām, vērtību sistēmu to ir grūti īstenot. Mūsu gadījumā šādu risku grūti paredzēt, jo ir iespēja, ka pilsētiņā pieteiksies tikai aktīvākie pensionāri ar daudz maz līdzīgiem uzskatiem. Plānotie pensionāri ir Latvieši. Šāda veida risks parādās gadījumā, ja šo produktu vēlētos pārdot starptautiskajā tirgū. Tad varbūt ir jāpārvar citas tautas kultūras aizspriedumi un tradīcijas.
4. Tehnoloģiskās vides aspekts. Mēs varam lietot tās tehnoloģijas kuras sabiedrībā darbojas. Pārsvarā tehnoloģijas rada priekšrocības, tomēr tās mēdz arī pievilt tehnisku apsvērumu dēļ. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties