Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:682561
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. attēlā redzamas augsnes pH izmaiņas atkarībā no augsnes horizontiem. Redzams, ka abi Ah horizonti ir ievērojami skābāki par pārējiem. Tas izskaidrojams ar to, ka trūdvielu akumulācijas horizontā ir uzkrātas humificētās nobiras (šajā gadījumā egļu vērī uzkrājas skujas, kas ir skābas). Pārējos trīs horizontus varētu raksturot kā bāziskus/neitrālus (pH svārstās no 7,32 līdz 7,46).
Interesanti, ka salīdzinot ar ph-metru mērītos un ar universālo indikatoru noteiktos rezultātus, praktiski visi rezultāti ar indikatoru bija zemāki. Tas izskaidrojams ar to, ka šie augsnes paraugi vairums ir bāziski/neitrāli, kas sakrīt ar indikatora maksimālo vērtību 7.

2. attēlā redzamas trūdvielu procentuālās izmaiņas atkarībā no augsnes horizontiem. Trūdvielas ir augsnes organisko vielu daļa, kas ir labi sadalījusies un kas radusies, bioķīmiski pārveidojoties augu un dzīvnieku atliekām. Izteikti redzama viena sakarība-jo dziļāks horizonts, jo mazāks trūdvielu daudzums. Tas ir loģiski, jo trūdvielas uzkrājas augsnes virsējos horizontos (O un A), zemāk tās tiek „pārvietotas” ar ūdeņu un augsnes dzīvnieku palīdzību. Sevišķi krasas izmaiņas redzamas starp Ah1 un Ah2 horizontiem (atšķirība 1,55 %). Jo lielāks trūdvielu daudzums, jo augsne ir auglīgāka. Pēc 2. attēla redzams, ka šajā augsnē (kā praktiski visās) auglīgāki ir virsējie slāņi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1308534
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties