Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Kompetenču novērtēšana pārtikas ražošanas uzņēmumā

     

    Paraugs36 Vadība

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
14,20
Ietaupījums:
1,70 (12%)
Cena ar atlaidi*:
12,50
Pirkt
Identifikators:514792
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2013.g. - 2014.g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  KOMPETENČU MODEĻA VĒSTURISKĀ ATTĪSTĪBA UN NOZĪMĪGUMS    4
1.1.  Kompetenču modeļa evolūcija    4
1.2.  Kompetenču modeļa nozīmīgums    5
2.  KOMPETENČU IZSTRĀDE, NOVĒRTĒŠANA, STRUKTŪRA    7
2.1.  Kompetenču izstrāde    7
2.2.  Kompetenču novērtēšana    8
2.3.  Kompetenču struktūra    9
2.4.  Kompetenču iedalījums    10
2.4.1.  Profesionālās kompetences    10
2.4.2.  Personības kompetence    10
2.4.3.  Tehniskās kompetences    11
3.  KOMPETENČU MODEĻA UN TRADICIONĀLĀS PERSONĀLA VADĪBAS SALĪDZINĀJUMS    12
3. 1.  Tradicionālās personāla vadības būtība    12
3.2.  Kompetenču modeļa priekšrocības    13
4.  KOMPETENČU MODEĻA UN TĀ EFEKTIVITĀTES NOVĒRTĒŠANA PĀRTIKAS RAŽOŠANAS UZŅĒMUMĀ SIA "SKRĪVERU SALDUMI"    15
4. 1.  Uzņēmuma raksturojums un SVID analīze    15
4. 2.  Pētījuma raksturojums    17
4. 3.  Respondentu un vadības viedokļu analīze    17
4.3.1.  Aptaujas anketu analīze    17
4.3.2.  Personāla speciālistes Līgas Gobiņas intervijas atbilžu analīze    18
4.3.3.  Ražošanas direktora Jāņa Skalbes intervijas atbilžu analīze    19
  SECINĀJUMI    20
  PRIEKŠLIKUMI    22
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    23
  GRAFISKĀ DAĻA    25
  PIELIKUMI    32
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1. Kompetenču modelis par spīti tam, ka ir izveidojies salīdzinoši nesen, ir attīstījies strauji un turpina attīstīties joprojām.
2. Vērtējot kompetenci svarīgas ir ne tikai zināšanas un prasmes, bet arī netverami aspekti, kas saistīti ar cilvēka personību, piemēram, iekšējā motivācija.
3. Raksturojot kompetenču modeļa izstrādes procesu no teorētiskajiem aspektiem, secinu, ka efektīvam kompetenču modelim ir jāspēj noteikt kā sekmīgi izpildīt darba pienākumus un, kādi faktori ietekmē sekmīgu darba izpildi.
4. Secinu, ka pastāv daudzas un dažādas metodes un līdzekļi, ar kuru palīdzību iespējams novērtēt kompetences, taču, uzskatu, ka tie visi noteikti nav vienlīdz efektīvi, manuprāt, visprecīzāk kompetences palīdzētu novērtēt kompetenču intervijas metode, jo uzvedība reālajās dzīves situācijās visvairāk parāda patiesās kompetences.
5. Veicot teorētisku izpēti par kompetenču modeļa struktūru secināju, ka dažādi autori izdala dažādas struktūras, taču būtiskākā nozīme ir nevis struktūrai, bet tam vai ar šīs kompetenču modeļu struktūras palīdzību iespējams sasniegt uzņēmuma iecerētos mērķus.
6. Esmu secinājusi, ka būtiskākā nozīme ir personības kompetencēm, jo tās veidojas ilgstoši un ir grūti maināmas, tās ir dziļa un noturīga personības daļa un pēc tām var paredzēt uzvedību dažādās situācijās un amatos, dziļākie kompetences elementi ir grūti maināmi.
7. Tradicionālā personāla vadība un amata apraksti ir zaudējuši savu aktualitāti, jo nespēj pielāgoties mūsdienu strauji mainīgajām prasībām un ātri noveco.
8. Veicot teorētisku izpēti par kompetenču modeļa priekšrocībām, secināju, ka to ir ļoti daudz, manuprāt, būtiskākā priekšrocība ir tā, ka kompetenču modelis sniedz skaidrāku izpratni par amatu, jo darbinieki saprot, kas tiem jādara, spēj to izdarīt ātrāk, efektīvāk, līdz ar to var palielināties uzņēmuma produktivitāte.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −12,51 €
Materiālu komplekts Nr. 1338984
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Kompetenču novērtēšana pārtikas ražošanas uzņēmumā”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/514792

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties