Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,49
Ietaupījums:
0,35 (14%)
Cena ar atlaidi*:
2,14
Pirkt
Identifikators:280353
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Parauga pagatavošana
Analizējamās maizes paraugu sasmalcina rīvējot, ņem 18,41 g iesvara, pārnes homogenizatora traukā, pielej 90 mL destilēta ūdens un homogenizē 1 minūti. Pēc tam homogenizātu kvalitatīvi pārnes 200 mL mērkolbā un ar magnētisko maisītāju maisa 15 minūtes, pievieno 5 mL K4[Fe(CN)6] šķīduma un 5 mL Zn(CH3COO)2 šķīduma. Mērkolbu uzpilda ar destilētu ūdeni līdz atzīmei, samaisa un filtrē caur kroku filtru. Novērojumi: Iegūst vāji dzeltenu, dzidru filtrāta šķīdumu.
25,00 mL filtrāta ar Mora pipeti pārnes koniskā kolbā, pievieno 5 mL HNO3 un 40 mg nātrija nitroprusīda. Samaisa un titrē ar Hg(NO3)2 šķīdumu, kamēr parādās balts opalescējošs duļķojums.
Veic tukšo mēģinājumu, filtrāta vietā ņemot 25 mL ūdens.
Aprēķinu formulas
Eksperimenta gaitā ienesto kļūdu izvērtēšanai lieto 1. un 2. vienādojumu. Standartšķīduma patiesās koncentrācijas atrašanai lieto 3. vienādojumu, hlorīdjonu un vārāmās sāls masas aprēķināšanai lieto 4. un 5. Vienādojumu (uz 18,41 g), parauga hlorīdjonu un vārāmās sāls masas daļas iegūst no 6. un 7. vienādojuma. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Hlorīdu noteikšana maizes izstrādājumos”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/280353

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties