Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,99
Ietaupījums:
0,68 (17%)
Cena ar atlaidi*:
3,31
Pirkt
Identifikators:406281
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.07.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  TEHNOLOĢISKĀ PROCESA SHĒMA    3
2.  TEHNOLOĢISKĀ PROCESA RAKSTUROJUMS    4
2.1.  Apdullināšana    4
2.2.  Atasiņošana    5
2.3.  Kautķermeņa plaucēšana, saru un spalvu atdalīšana    6
2.4  Iekšējo orgānu izņemšana    8
2.5.  Kautķermeņa pārzāģēšana    9
2.6.  Kautķermeņa aptīrīšana    9
2.7.  Novērtēšana un svēršana    10
2.8.  Pusliemeņu atdzesēšana un novietošana aukstuma kamerā    10
2.9.  Kautķermeņa sadale    10
2.10.  Gaļas sālīšana    11
2.11.  Gaļas nogatavināšana    13
2.12.  Mērcēšana    13
2.12  Kūpināšana    13
2.13  Gatavā produkta atdzesēšana    14
2.14  Iepakošana    14
2.15.  Novietošana aukstuma kamerā    15
3.  KŪPINĀŠANA    17
3.1.  Kūpinājumi    17
3.2.  Kūpinātava    18
3.3.  Dūmu ģenerators    20
3.4.  Dūmgāzu veidošanās process    24
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    26
Darba fragmentsAizvērt

TEHNOLOĢISKĀ PROCESA RAKSTUROJUMS

2.1. Apdullināšana

Cūkas apdullina ar elektrisko strāvu šim nolūkam paredzētos boksos, kuros grīda sastāv no elektrodu plāksnēm. Dzīvniekiem atrodoties boksā, strāva paralizē to kustību spējas, bet sirdsdarbība neapstājas, tā kā noasiņošana noris normāli. Cūku var apdullināt arī ar ogļskābo gāzi. Cūka pēc apdullināšanas ar ķēdes pacēlēja palīdzību no palīg konveijera tiek pacelta uz pārvietojamās piekares, apmetot ķēdi ap vienu no pakaļējām kājām.

2.2. Atasiņošana
Atasiņošanu var veikt cūkai atrodoties horizontālā stāvolī vai vertikāli uz piekares. Atasiņošanu veic ar speciālu dobu nazi, kam galā piestiprināta gumijas caurule. Nazi iedur sirds asinsvados, bet neievainojot sirdi, asinis ielaiž asins savācamajā traukā. Lielākos uzņēmumos to var darīt ar specialām pulsējošām vakumiekārtām, kas nodrošina pilnīgāku asins savākšanu un daudz labākus sanitāros apstākļus. Pēc tam liemenis tiek mazgāts zem dušas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Žāvētas gaļas ražošana”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/406281

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties