Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
6,49
Ietaupījums:
1,10 (17%)
Cena ar atlaidi*:
5,39
Pirkt
Identifikators:904860
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Mikroorganisma raksturojums    4
2.  Negatīvās izpausmes uz cilvēka veselību    9
3.  Iespējamais piesārņojuma avoti un pieļaujamie daudzumi    12
4.  Visbiežāk sastopamie pārtikas produkti ar šādu piesārņojumu    13
5.  Iespējamā piesārņojuma novēršana    14
6.  Mikroorganisma bīstamība Piena rūpniecības nozarē    17
  Secinājumi    18
  Literatūras saraksts    19
Darba fragmentsAizvērt

6. MIKROORGANISMA BĪSTAMĪBA PIENA RŪPNIECĪBAS NOZARĒ.
Piena rūpniecībā Escherichia coli O157:H7 ir sastopams. To var sastapt svaigpienā un gatavajā produkcijā, kas tika sekundāri piesārņota (McSweeney, 2007).
Zarnu nūjiņu baktērijas sarecina pienu, izdalot gāzi un dodot pienam asu garšu, nepatīkamu smaku un reizēm arī staipīgumu (Nikolajeva, 2011). Baktērija bojā gan produkciju, gan ir bīstama šī produkcija cilvēka veselībai. Sieriem piešķir neraksturīgu garšu un sieri var uzpūsties (McSweeney, 2007).
Piena rūpniecībā ir rūpīgi jāseko līdzi produktu mikrobioloģiskajai kvalitātei, periodiski gan izejvielām, gan gatavajai produkcijai jātaisa analīzes.
Darbiniekiem ir stingri jāievēro higiēnas prasības. Nekādā gadījumā darbinieks slims nedrīkst nākt uz darbu.
Produkcijas ražošanā ir stingri jākontrolē apstrādes temperatūras, jo ar tām tiek iznīcināta baktērija. Ja temperatūra nebūs pietiekami augsta, tad produktā baktērija izdzīvos un savairosies, kā rezultātā bojājot produkciju un padarot to bīstamu cilvēka veselībai. Ir jāievēro labas higiēnas un ražošanas praskses vadlīnijas piena pārstrādes uzņēmumiem (Garkalne 2011).

SECINĀJUMI
1. Escherichia coli O157:H7 ir patogēns mikroorganisms, kas izstrādā šiga toksīnu, kura mērķa šūna ir endotēlija šūnas, kurās tiek pārtraukta proteīnu sintēze, kā rezultātā šūna iet bojā.
2. Neviena Escherichia coli O157:H7 šūna nedrīkst būt pārtikas produktos uz 25 g.
3. Visbiežāk ar Escherichia coli O157:H7 var inficēties ēdot jēlu, kārtīgi neizceptu lielopu gaļu, dzerot svaigpienu, nonākot saskarsmē ar šīs baktērijas pārnēsātāju.
4. Escherichia coli O157:H7 infekcija izraisa tādas slimības, kā hemorāģisku kolītu (HC) un hemolītisko urēmisko sindromu (HUS).
5. No Escherichia coli O157:H7 var izvairīties lietojot uzturā labi apstrādātus produktus un ievērojot higiēniskās prasības.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Zarnu grupas Escherichia coli O157:H7 baktērija”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/904860

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties